Тони Надал разкри кои са двата турнира, на които е

...
Тони Надал разкри кои са двата турнира, на които е
Коментари Харесай

Тони Надал: Два турнира са подходящи за прощалния мач на Рафа


Тони Надал разкри кои са двата шампионата, на които е най-вероятно неговият племенник Рафаел да изиграе последния мач в кариерата си. В момента Матадора се възвръща от травма, само че ще се завърне на корта на започващия на 9 април Мастърс шампионат в Монте Карло. През последните месеци в медиите все по-често се приказва за края на кариерата на носителя на 22 трофеи от Големия шлем, като Чичо Тони показа къде са най-големи възможностите да настъпи тя.

„ Мисля, че има два шампионата, на които би било уместно Рафа да изиграе последния си мач – Мастърса в Мадрид и Ролан Гарос. Той ще вземе решение, когато моментът настъпи. Когато спечелиш купа, изключително на неговата възраст, започваш още веднъж да вярваш, че още имаш какво да дадеш на тениса “ – сподели испанският експерт в изявление за Marca.

„ Трудно е да се оттеглиш, до момента в който към момента си на върха. Борг го направи, както и Сампрас. Не знам дали Рафа към този момент мисли за края на кариерата си. Не сме говорили за това. Не съм наясно какво тъкмо е физическото му положение и какви са проектите му за бъдещето. Ако успее да се възвърне изцяло, ще продължи да играе, до момента в който може и по-късно ще забележим “ – добави Тони Надал.

В момента Рафаел Надал е 13-и в международната класация, като тази седмица се озова отвън челната десетка за пръв път от 18 години насам. Матадора би могъл да изпадне и от Топ 15 преди шампионата в Княжеството, защото Франсис Тиафо, Карен Хачанов и Томи Пол имат късмет да го изпреварят при мощно показване в Маями.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР