Тонът в Народното събрание се промени, диалогът между партиите вече

...
Тонът в Народното събрание се промени, диалогът между партиите вече
Коментари Харесай

Стефан Янев: Тонът в НС се промени, диалогът между партиите започна

Тонът в Народното събрание се промени, разговорът сред партиите към този момент стартира. Това разяснява в утринния блок на NOVA „ Здравей, България ” водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев.



При трети мандат – без значение дали ще бъде връчен на нас или на който реши президентът, аз си представям сюжета за осъществяване на диалозите по този метод – от най-малките. Тоест ние с Демократична България сядаме първи и по този начин във прогресивен ред. Преди да се направи общ диалог – дали ще е лидерски, дали сред експерти - би трябвало да има поотделно диалози, да се види каква е настройката. Този диалог може да роди болшинство, което аз назовавам 160+, сподели Янев.

Според него обаче първо би трябвало да се реши антикризисното държание на Народното събрание и партиите.

Този диалог би трябвало да го стартираме с търсене на решения в кратковременен до средносрочен интервал, да кажем 1 година. Трябва да се търсят решения на обществените проблеми, проблемите с енергетиката и по този начин нататък., изясни Янев.

Когато се търси кабинет, който да преведе страната през рецесии, би трябвало да е оптимално компромисен и признат от партиите, сподели още Янев.

Запитан дали би бил претендент за министър председател, Янев сподели, че това е въпрос на диалози.

Не бих споделил, че в този момент е моментът да се самопредлагам, сподели Янев. Той удостовери, че има концепция за имена на хора от други парламентарни групи, които би поканил за министър.

Предстоят диалозите за първи и втори мандат. Нека не взривяваме разговора, започвайки в обратна посока, сподели Янев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР