Тонът на руския патриарх Кирил беше неочакван и неприемлив. За

...
Тонът на руския патриарх Кирил беше неочакван и неприемлив. За
Коментари Харесай

И Илияна Йотова намира тона на руския патриарх за неочакван и неприемлив

Тонът на съветския патриарх Кирил беше непредвиден и недопустим. За мен обаче е по-важно по какъв начин българските институции реагираха на това, което се случи на срещата. Реакцията на президента беше точна, невъзмутима и с ясни послания.

Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява абсурда след визитата на патрираха в утринния блок на Нова телевизия.

„ Ние сме страна, която е признателна към всеки, който е взел участие в тази война и който е дал живота си за свободата на България ”, добави Йотова. По думите ѝ продължението на абсурда в съветските медии демонстрира, че той явно води към една предизборна акция в Русия.

„ Със сигурност тази реакция на съветския патриарх е провокирана, може би поради неувереното ни отношение през годините на тематика Русия. Но въпреки всичко този звук за мен остава недопустим и считам, че президентът отговори както би трябвало – без влизане в прочувствени спирали, изрично и ясно ”, сподели Йотова.

Тя разяснява и рецензиите за личното си показване при приемането на висшия свещеник. 

" Първите уроци, които получава един депутат, е по какъв начин се приема едно духовно лице. Поклонът пред съветския патриарх е реверанс и почитание към съветската черква. Тя е в основата да я има освободителната война ", каза вицепрезидентът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР