TomTom обяви, че си партнира с Microsoft, за да създаде

...
TomTom обяви, че си партнира с Microsoft, за да създаде
Коментари Харесай

Microsoft си партнира с TomTom, за да осигури в автомобилите разговорен AI-помощник

TomTom разгласи, че си партнира с Microsoft, с цел да сътвори „ изцяло интегриран всекидневен авто асистент, въз основата на изкуствен интелект “, който в близко бъдеще би трябвало да бъде разполагаем в информационно-развлекателните платформи. Компанията направи някои смели изказвания по отношение на AI, заявявайки, че ще предложи „ най-хубавото гласово преживяване “ и ще разреши на потребителите да споделят естествено при навигация, намиране на спирки по маршрута, управление на бордовите системи, отваряне на прозорците и съвсем всичко, което водачите вършат, до момента в който карат.

Компанията, най-известна със своите GPS платформи, си сътрудничи с Microsoft за създаването на този AI-асистент. Технологията употребява обширните езикови модели на OpenAI, както и артикули на Microsoft като Azure Cosmos DB и Azure Cognitive Services. Cosmos DB – многомоделна база данни, а Cognitive Services – набор от API за потребление в приложенията с изкуствен интелект, оповестява Engadget.

TomTom дава обещание, че гласовият помощник ще може да бъде интегриран в другите интерфейси, предлагани от огромните автомобилни производители, заявявайки, че автомобилната компания ще резервира собствеността върху своя бранд. Така че продуктът може да стартира да се появява в колите на другите производители. Компанията към момента не е оповестила окончателните си партньорства с известните производители на транспортни средства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР