Томислав Дончев обича природата, планините и Пирин, обича планината не

Томислав Дончев обича природата, планините и Пирин, обича планината не ...

Дончев е еколог, от гледна точка на обичта си към природата.

Томислав Дончев обича природата, планините и Пирин, обича планината не по-малко от протестиращите, коментира вицепремиерът пред БТВ. Той може да се определи и като еколог, защото милее за гората и планината.

Голяма част от хората излезли на улицата да протестират се притесняват, че се крие нещо друго зад решенията за Пирин, но Дончев се надява това да не е така. Той обясни, че според документи наистина няма нищо скрито, а спрямо инвестиционните намерения не вярва да е така.

Българското общество има много висока протестна култура. Това, че се случва по време на председателството, вицепремиерът не иска да го нарича рекет. "Ако има проблем в цялата работа, това е, че в ЕС нямаме началници", обясни Дончев.

На въпрос корумпирана ли е държавата, вицепремиерът коментира, че в България има корупция.

Относно речта на Доналд Туск: "На първо място ме впечатли, че беше на български. Имаше хубави послания, беше закачливо, имаше послание към всички аудитории. Ако някой смята, че е лесно да произнасяш реч на чужд език, да се опита да изнесе реч на полски", заяви Томислав Дончев

"Туск има право да ни каже нещо подобно като "Стегнете се. Можете". Много ми се иска в първите седмици на европредседателството да имаме адекватни очаквания към него. Случва се нещо специално и особено. Ние влизаме в дежурство по график. Има да се свърши много работа и трябва да бъде на ниво", обясни Дончев.

"Комбинирането на ангажименти към председателството и рутинната работа ще е предизвикателство. Мисля, че над една трета от времето ни ще бъде отдадено на европредседателството", допълни вицепремиерът.

"МВР има нужда от пари. Като започнем от пари за заплати, защото полицаят трябва да е добре заплатен, мотивиран. Но МВР има нужда и от много реформи. Посоката трябва да бъде към повече жива сила, повече хора, които да бдят и може би по-малко администрация. Обичаме реформите когато говорим за тях. Не ги обичаме когато се случват", заяви твърдо той. /news.bg

Източник: dnesplus.bg