Томислав Дончев обича природата, планините и Пирин, обича планината не

...
Томислав Дончев обича природата, планините и Пирин, обича планината не
Коментари Харесай

Дончев е еколог, от гледна точка на обичта си към природата

Томислав Дончев обича природата, планините и Пирин, обича планината не по-малко от протестиращите, разяснява вицепремиерът пред БТВ. Той може да се дефинира и като еколог, тъй като милее за гората и планината.

Голяма част от хората излезли на улицата да стачкуват се тормозят, че се крие нещо друго зад решенията за Пирин, само че Дончев се надява това да не е по този начин. Той изясни, че съгласно документи в действителност няма нищо прикрито, а по отношение на капиталовите планове не има вяра да е по този начин.

Българското общество има доста висока протестна просвета. Това, че се случва по време на председателството, вицепремиерът не желае да го назовава рекет. " Ако има проблем в цялата работа, това е, че в Европейски Съюз нямаме началници ", изясни Дончев.

На въпрос корумпирана ли е страната, вицепремиерът разяснява, че в България има корупция.

Относно речта на Доналд Туск: " На първо място ме впечатли, че беше на български. Имаше хубави послания, беше закачливо, имаше обръщение към всички аудитории. Ако някой счита, че е елементарно да произнасяш тирада на непознат език, да се опита да изнесе тирада на полски ", съобщи Томислав Дончев

" Туск има право да ни каже нещо сходно като " Стегнете се. Можете ". Много ми се желае в първите седмици на европредседателството да имаме съответни упования към него. Случва се нещо особено и изключително. Ние влизаме в дежурство по график. Има да се свърши доста работа и би трябвало да бъде на равнище ", изясни Дончев.

" Комбинирането на задължения към председателството и рутинната работа ще е предизвикателство. Мисля, че над една трета от времето ни ще бъде отдадено на европредседателството ", добави вицепремиерът.

" Министерство на вътрешните работи има потребност от пари. Като стартираме от пари за заплати, тъй като служителят на реда би трябвало да е добре обезщетен, стимулиран. Но Министерство на вътрешните работи има потребност и от доста промени. Посоката би трябвало да бъде към повече жива мощ, повече хора, които да бдят и може би по-малко администрация. Обичаме промените когато приказваме за тях. Не ги обичаме когато се случват ", съобщи твърдо той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР