Томи Пол винаги е бил сред най-обещаващите американски състезатели и

...
Томи Пол винаги е бил сред най-обещаващите американски състезатели и
Коментари Харесай

Историята на Томи Пол: Oт напиване на US Open и изключване от USTA до полуфиналите на АО

Томи Пол постоянно е бил измежду най-обещаващите американски състезатели и достигането му до полуфиналите на Аустрелиън Оупън наподобява закономерно по отношение на неговия гений, само че младокът трябваше да извърви бодлив път, с цел да доближи до своето тенис възмездие. Пол е измежду водещите играчи в своята страна още от детските си години и има редица национални трофеи, а също така доближава до номер три в международната класация за юноши. Ранните триумфи обаче постоянно могат да доведат до нереална преценка от страна на един младеж и Томи взема решение да се откаже от правото си на стипендия за всеки един от най-престижните американски университети, тъй като се усеща подготвен да се трансформира в професионален тенисист.

Началото е повече от чудесно, защото американецът се класира за главната скица на US Open още в своя дебютен сезон и бързо пробива в топ 200. Следващите две години не са дотолкоз сполучливи за Пол, който гравитира към същите места в класацията, само че въпреки всичко не престават да му се разпореждат огромни очаквания и получава " уайлд кард " за присъединяване на Откритото състезание на Австралия.

Там той изиграва страховит мач, единствено че бива спрян в 5 сета от надалеч по-опитния Таро Даниел и наподобява, провалянето съкрушава съществено американеца, който във въпросната вечер гълтам промишлени количества алкохол и се слага в извънредно неуместна обстановка на идващия ден, когато излиза дружно със Стийв Джонсън за дуел от откриващия кръг на двойки.

Томи съвсем не удря топката по време на загрявката и очевидно едвам държи своята ракета, като в последна сметка представителите на домакините отстъпват за едвам 35 минути. Въпросната преживелица принуждава USTA (Американската тенис асоциация) да отдръпна всякаква поддръжка към тенисиста и внезапно той се оказва без финансиране, треньор и явен проект за бъдещето.

Както обаче знаем, то неволята постоянно се оказва най-хубавият вероятен преподавател и отрицателните условия имат извънредно отрезвяващ резултат върху американеца. Пол рестартира кариерата си с изяви на най-ниската категория професионални шампионати, пробвайки се да спести разноски, и знае по какъв начин всеки един $ има значение. Тази невъзможност отключва най-хубавото от тениса на младока, който печели шампионат след шампионат и напълно скоро той се открива в Чаланджър Тура, а през 2019-а съумява да пробие в топ 100 на света.



Промяната на Томи пък е видна за безусловно всички и неговата работа нравственос се е трансформирала в пример. Състезателят не има нито техниката на Федерер, нито мощта на Надал, само че се бори за всяка една топка, като че ли от това зависи животът му, което значително до неотдавна е било правилно.Това кара USTA да направи стъпка към сдобряването с него, а Пол към този момент е наясно по какъв начин гордостта не е добър консултант, и стартира работа със експерта Брад Стийн, като останалото значително ни е известно.

Новосформираното дуо не стопира да реализира нови върхове, минавайки през дебютната ATP купа в Стокхолм през 2021-ва, успеха над настоящия номер едно Карлос Алкарас, до момента в който най-после стигнем до класирането за полуфиналите на Аустрелиън Оупън, с което 25-годишният тенисист си подсигурява място в топ 20 след края на конкуренцията.

Сега пред него стои привидно една непостижима задача, тъй като на следващия ден му следва да премери сили с деветкратния първенец Новак Джокович, но Томи наподобява подготвен за борба и няма желание да дава нищо безплатно на огромния любимец за трофея в Мелбърн:

" Да играя с Новак в Австралия, е едно от най-големите вероятни провокации в тениса. Вероятно щях да имам по-големи шансове против Рубльов, единствено че до момента не съм играл против Джокович и не можеш да бъдеш измежду най-хубавите, в случай че не ги побеждаваш. Нямам самообладание да изляза на корта и считам, че моментът е подобаващ за сходен конфликт, имайки поради по какъв начин играя най-хубавия си тенис в живота. Развълнуван съм от опцията и нямам безусловно нищо за губене " - споделя Пол в последната си конференция.



 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР