Томаш Пецка, главен директор „Управление на активите в ЧЕЗ Разпеделение

...
Томаш Пецка, главен директор „Управление на активите в ЧЕЗ Разпеделение
Коментари Харесай

Пецка: Подобряваме сигурността на електрозахранването в източните райони на столицата

Томаш Пецка, основен шеф „ Управление на активите " в ЧЕЗ Разпеделение България

- Г-н Пецка, ЧЕЗ Разпределение разгласи стартирането на огромен капиталов план в София. Кажете ни повече за него.

- През миналата седмица стартирахме най-мащабния капиталов обект на ЧЕЗ Разпределение за 2018 година - реконструкцията на подстанция „ Фестивална ". Проектът е комплициран, изисква огромен финансов и човешки запас и организирахме забележителна подготовка преди неговото пускане, тъй че да подсигуряваме сполучливото му осъществяване. Стойността на плана е 4, 5 млн. лева В неговите рамки, въз основа на утвърден капиталов план и към този момент полученото позволение за градеж, в подстанцията ще бъдат реконструирани разпределителни уредби приблизително напрежение, ще бъдат осъществени ремонт на съществуващи, доставка и монтаж на нови уреди и съоръжение. Очакваме планът да бъде финализиран през 2019 година С неговото осъществяване ще бъде усъвършенствана сигурността на електрозахранването огромна част от столицата.

- Кои региони касае реконструкцията?

- Подстанция „ Фестивална " обезпечава електрозахранването на 40 000 семейства и бизнес клиенти кварталите Младост 1 и 2, Дружба 1 и 2, Гара Искър, Горубляне, Полигона, както и потребителите в региона на 7-ми километър. След привършване на плана сигурността на доставките на електрическа енергия в тези региони ще бъде усъвършенствана неведнъж и ще бъде обезпечена опция за присъединение на нови клиенти в източните региони на столицата.

- Как ще бъдат захранвани тези региони по време на реконструкцията?

- Тъй като реконструкцията касае огромна част от столицата, а в същото време е една от най-сложните за реализация измежду изпълняваните от сдружението, за минимизиране на риска от основаване на неудобства за клиентите, компанията е планувала монтаж на краткотрайна основна станция, която ще извършва функционалностите на подстанцията, до момента в който трае нейната реорганизация.

- Това, че клиентите ще получават електрическа енергия по различен метод за интервала на ремонта, значи ли, че ще има риск за качеството на електрозахранването?

- Всеки един толкоз огромен и сложен за осъществяване план непроменяемо е обвързван с евентуална опция от краткотрайни разстройства на електрозахранването. Но ние сме взели всички нужни ограничения да сведем до най-малко рисковете и ще бъдем в непрекъсната 24-часова подготвеност за реакция. Дори и да се стигне до изключване на някои уреди, сигурно можем да кажем, че няма да се отрази на електрозахранването на потребителите в дадената локация. Не считам, че има мотив за терзания. Мащабен чакаме да бъде само резултатът от плана, тъй като той ще даде една изключителна непоклатимост и сигурност на електрозахранването в източните елементи на София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР