Томас Тухел няма да остане начело на Байерн Мюнхен след

...
Томас Тухел няма да остане начело на Байерн Мюнхен след
Коментари Харесай

И Тухел потвърди: Напускам

Томас Тухел няма да остане отпред на Байерн Мюнхен след края на този сезон, оповестиха клубът и самият немски експерт.

Наставникът и клуба са постигнали взаимно съглашение договорът на Тухел да бъде преустановен след края на този сезон и през лятото баварците ще си търсят нов треньор, а Тухел – нов тим.

Тухел сподели следното: „ Разбрахме се, че ще прекратим съдействието си след края на този сезон. Дотогава моят треньорски щаб и аз, несъмнено, ще продължим да вършим всичко допустимо, с цел да осигурим оптимален триумф на Байерн “.

Наставникът пое баварците напролет на 2023 година и им оказа помощ да станат първенци, само че през този сезон Байерн още веднъж изостава в Бундеслигата, този път от Байер Леверкузен, а също така загуби първия мач от 1/8-финалите в Шампионската лига от Лацио и продължаването напред в шампионата също няма да е по никакъв начин елементарно.

По-сериозната причина за раздялата сред Тухел и Байерн от неприятните резултати е разцеплението в съблекалнята, където са се образували обособени лагери, някои от които поддържат треньора, а други – не. Затова и управлението на Байерн е взело решение да остави Тухел да опита да завоюва нещо с баварците до края на сезона и да се раздели с него през месец юни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР