Томас Тухел наскоро бе обявен за „Най-добрия треньор в света

...
Томас Тухел наскоро бе обявен за „Най-добрия треньор в света
Коментари Харесай

Работата на Томас Тухел е в безопасност... засега

Томас Тухел неотдавна бе разгласен за „ Най-добрия треньор в света през 2021 година “ в анкетата на ФИФА, откакто трансформира Челси от отбор, който се бори за място в топ 6 на Висшата лига, в европейски клубен първенец. Работата на германеца обаче бе съществено компрометира в миналите седмици, тъй като „ сините от Стамфорд Бридж “ се трансфораха от любимец за купата в тим, който може скоро да влезе в борбата за топ 4.

Английското издание Daily Mail написа в днешното си издание, че работата на германеца на този стадий не е застрашена и аргументите за това са няколко. Основната несъмнено е фактът, че продължава да се бори за титли на всички фронтове, само че като че ли по-важното е, че връзките му със спортния шеф Марина Грановская и с техническия шеф Петр Чех са отлични.

Роман Абрамович не се слави като човек, който има потребност от прекомерно доста учредения, с цел да уволни даден треньор, само че сигурно е потвърдил през годините, че има доверие на своите избраници в управлението на обичания му отбор. През годините той не се посвени да разкара Жозе Моуриньо на два пъти и Антонио Конте, а в това време даде късмет на Франк Лампард, макар неналичието на управнически опит.

Томас Тухел занапред ще има да потвърждава цената си, тъй като окомплектова отбора си тъкмо по този начин, както си го е представям при идването на „ Стамфорд Бридж “. Ключов миг ще бъде потушаването на спора с Ромелу Лукаку, както и намирането на място за Тимо Вернер. Без тях двамата той рискува да приключи акцията без типичен централен нападател, а това надали ще донесе предстоящите медали в края на сезона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР