Томас Тухел беше уволнен от Челси след загубата с 0:1

...
Томас Тухел беше уволнен от Челси след загубата с 0:1
Коментари Харесай

Челси искали да уволнят Тухел още преди Динамо Загреб

Томас Тухел беше уволнен от Челси след загубата с 0:1 от Динамо Загреб в първия кръг на Шампионска лига. Поражението от новобранеца в Загреб не е повлияло на решението на шефовете на Челси да сменят германеца, твърди журналистът на " The Athletic " Дейвид Орнстейн. Според него решението за промяната на треньора в Челси е взето по-рано.

Малко необичайно е, че Орнстейн написа, че Челси няма подготвен заместител на Тухел, което би било обикновено, в случай че решението за промяната на треньора към този момент е взето. Журналистът на " The Athletic " прибавя, че лондонският клуб ще се опита да назначи нов треньор преди съботния мач против Фулъм.

49-годишният немец Тухел дойде в Челси през януари предходната година и изненадващо завоюва Шампионската лига в първия си сезон. За 100 мача на аварийна пейка на Челси той завоюва 60, а провалянето против Динамо при започване на новия сезон в Шампионска лига бе 16-то за него, откогато е в Лондон.

Преди Челси той управлява Майнц, Борусия Дортмунд и ПСЖ. Миналата година УЕФА го избра за треньор на сезона. Греъм Потър от Брайтън, Маурисио Почетино, Зинедин Зидан и Марсело Биелса са първите имена, които се загатват като вероятни наследници на Тухел.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР