Томас спечели PGA Championship след плейоф със Залаторис

...
Плейофна битка на три дупки определи новия шампион на PGA
Коментари Харесай

Плейофна битка на три дупки определи новия шампион на PGA Championship, като в крайна сметка американецът Джъстин Томас надви сънародника си Уил Залаторис и триумфира с втора мейджър титла в кариерата си.

Финалният ден на втория за годината мейджър предложи драма, като изненадващият лидер Мито Перейра от Чили имаше преднина от един удар преди последната си дупка, а Залаторис и Томас се надяваха на грешка на чилиеца. Перейра изпрати своя драйв удар във водата и по този начин допусна двойно боуги, което го изпрати на трето място в крайното класиране и означаваше плейоф между Томас и Залаторис, в който двамата премериха сили на 13-та, 17-та и 18-та дупка на игрището в Тълса. По-опитният Томас, който започна деня със седем удара изоставане от първото място, успя да надделее с бърди на 17-та и по този начин спечели PGA Championship за втори път в кариерата си.

"Това беше странен ден, по-рано тази седмица ме попитаха каква преднина трябва да има някой, за да е сигурен, и аз отговорих, че няма такава преднина. Това игрище е толкова тежко. Но аз бях търпелив и не можех да повярвам, че стигнах до плейоф", сподели 29-годишният американец след успеха.

Третият мейджър турнир за 2022 е Ю Ес Оупън и ще се проведе в Бруклайн, Масачузетс в периода 16-19 юни. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР