Томас Кук е роден в Англия през 1808 г. в

...
Томас Кук е роден в Англия през 1808 г. в
Коментари Харесай

Как сривът на „Томас Кук“ ще промени тотално световния туризъм

Томас Кук е роден в Англия през 1808 година в разгара на войните на Наполеон, когато за множеството европейци единственият метод да видят други страни беше да служат в армията.

В началото той работи като занаятчия дърводелец, изготвящ първокласни мебели от алено дърво и в същото време чете проповеди за трезвеността в локалната баптистка черква, написа „ Труд “.

Първата пакетна екскурзия, вписана в историята, е от Лондон до Лафборо, която Кук провежда за членовете на локалното трезвено общество на 8 юли 1841 година

През последните десетилетия компанията се концентрира върху непрекъснатите сливания и придобивания, както и в разширението на своето наличие на пазара.

Проблемът е, че „ Томас Кук “ и другите огромни туроператори не помниха заветите на Томас Кук. Който персонално съставяше стратегиите за пътешестване, и второ, непрекъснато измисляше нещо ново: или пътешестване до литературните места в Шотландия, или планински турове в Швейцария, или пътувания до светите места в Палестина.

Асортиментът на огромните туроператори е къс и отегчителен. През лятото Турция-Гърция-Испания-Италия, през зимата Тайланд и в случай че няма терористични офанзиви и Египет.

Как, съгласно специалисти, това ще се промени, а също и прелюбопитно стихотворение за Томас Кук, писано в Съюз на съветските социалистически републики, вижте на pochivka.blitz.bg!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР