Тома Марков и неговите стще е акцент в поредицата Поет

...
Тома Марков и неговите стще е акцент в поредицата Поет
Коментари Харесай

Тома Марков е поет на месеца в Столична библиотека - Култура

Тома Марков и неговите стще е акцент в поредицата „ Поет на месеца “ на Столичната библиотека. Поезията му ще бъде показана от поета Йордан Ефтимов на 28 февруари, оповестяват уредниците.

Тома Марков ще взе участие в събитието, като рецитира част от своите стихове, а по-късно ще взе участие и в музикални осъществявания.

Срещата с него ще е в литературния клуб на Столичната библиотека.

Тома Марков е български стихотворец и музикант. Роден е през 1972 година в Благоевград. От четиригодишен свири на пиано, а на 11-годишна възраст стартира да написа лирика. Създател е на литературния кръг „ Бързалитература “, определян от него като „ лейбъл “ и „ формация “, в който влизат още българските писатели Момчил Николов, Радослав Парушев, Стефан Иванов. Автор е на пиесите „ Забравен от някого тромпет “, „ Кофите “, „ Боливуд “, както и на „ Трима със сиви шушляци “ в съавторство с Мартин Карбовски. Работил е за списанията „ Егоист “, „ Плейбой “, „ Мениджър “ и други

Тома Марков е създател на книги, измежду които „ Лудите кокошки “, „ Писма до една възможна Софи от един възможен плаж “, „ ГЕРОИН.Rec “, „ Томатериалист “, „ Живот без лирика “, „ Черен PR и други дейности “, „ Развалини “, „ Майка “, „ Крокодилът Гений “ и Luizza Hut. През 2001 година получава премия от „ Литературен вестник “. Носител е на златния орден на Европейската академия за лирика в Люксембург, като е и най-младият награден стихотворец. Номинацията на Тома Марков е направена от Ирландия за стихотворението „ Не мога да ти обещая, че ще съм добър човек “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР