Тома беше момче с голям кураж и голямо сърце. Така

...
Тома беше момче с голям кураж и голямо сърце. Така
Коментари Харесай

Приятел на починалия парапланерист: Беше момче с голям кураж и голямо сърце

Тома беше момче с огромен кураж и огромно сърце. Така другари на починалия парапланерист при случая на връх Мусала разказват личността му. „ В последно време му се беше отворил огромен вкус за хвърчене. Винаги внимателен, и знаейки благоприятни условия те си, летеше по отговарящ метод “, пишат още негови сътрудници за маниера му на хвърчене.
Прочетете още
Припомняме, че мъжът умря след удар в метеорологичната станция на най-високия връх в страната. Тома Стайков е умел авиатор, който единствено преди няколко месеца се класира преди всичко в първото съревнование по прелети с парапланер „ Банско Оупън “. Единственият очевидец на случая е метеорологът на връх Мусала, който е и избавител от доброволческия отряд от Самоков.

Вижте трогателното послание сътрудник на Тома, издание с страницата на български парапланеристи „ Българска Крос Кънтри Лига “:

" Скъпи съидейници, настъпи новата година и с нея пристигна най-тежкият удар за мен и мисля че за цялото Пара Общество.

За страдание нашият приятел и скъп другар Тома Стайков е умрял в резултат на тежките контузии, които е претърпял през днешния ден след случай на Мусала. Оня ден си пиехме една теле ракия по случай празниците и през днешния ден към този момент го няма. Толкова сме нежни, по дяволите!!!

Щастието в този миг го е напуснало и ориста му към този момент е в ръцете на Господ, който се надявам да се отнася по този начин добре и честно с него, както той се отнасяше с нас.

Тома беше момче с огромен кураж и огромно сърце. В последно време му се беше отворил огромен вкус за хвърчене. Винаги внимателен, и знаейки благоприятни условия те си, летеше по отговарящ метод и не един път или два пъти съм споделял облаците с него.

Той ми беше като брат. Винаги отваряйки вратите на дома си за мен, участваше постоянно на надпревари, имаше копнеж и на масата...

Каквото и да кажа още за него сигурно ще пропусна нещо. Просто няма по огромна тъга и тъга за мен в този миг от това, че моето аверче Томи го няма към този момент.....

Потънал съм в тъга и напряко не знам къде съм!

Свързах се със сестра му и я помолих, в случай че има потребност от нас за нещо, че може да разчита на нас за каквото и да се било!

Не знам дали там където отива ще има опция да прочете това, само че:

Томи, желая да знаеш, че постоянно ще бъдеш част от мен, приятелю... Почивай мир и дано твоето премеждие не свърши до тук! Нека светлината, която излъчваше, не стопира да грее там където и да си!!!

Обичам те вечно! "

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР