Том Брейди обяви официално, че се оттегля от спорта след

...
Том Брейди обяви официално, че се оттегля от спорта след
Коментари Харесай

Легендата Том Брейди се пенсионира като най-богатият в НФЛ

Том Брейди разгласи публично, че се отдръпва от спорта след 22 сезона в НФЛ.

Куотърбекът на Тампа Бей Бъканиърс завършва спортната си кариера с редица върхове, включително за най-вече победи, най-вече победи на Супербоул и най-вече подавания за тъчдаун.

Има и един различен връх, който той съумява да реализира по време на блестящата си кариера, която ще го води в Залата на славата – за най-вече извоювани пари.

44-годишният Брейди е проработил 292.9 млн. $ по време на 22-те си сезона в НФЛ, като това е сумата единствено от заплати, бонуси и други хонорари и не включва средствата от рекламни контракти. Това го слага твърдо преди всичко измежду спечелилите най-вече средства състезатели в историята на НФЛ, добавя profit.bg.

Той води с 23 млн. на втория Дрю Брийс (269.7 млн. долара) и също по този начин изпреварва Бен Ротлисбъргър (267.3 млн. долара), Мат Райън (267 млн. долара) и Арън Роджърс (263.6 млн. долара), съгласно данни на Spotrac.

Това, което прави върха на Брейди още по-забележителен, е, че той е определен чак под номер 199 в драфта на НФЛ през 2000 година, което значи, че не се е възползвал от доходоносните
бонуси при сключване на контракт, които получават първите в драфта. Всъщност, Брейди стартира да печели по повече от 1 млн. $ на сезон чак през 2002 година, когато получава 3.8 млн. $ в третия си сезон в лигата, написа CNBC.

 

Брейди прекара първите 20 години от кариерата си в тима на Ню Инглънд Пейтриътс, с който завоюва шест Супербоула, преди да премине в тима на Тампа Бей Бъканиърс, с който сграбчи оценката през предишния сезон.

Брейди също по този начин в никакъв случай не се е доближавал до това да е най-високо платеният състезател в лигата. Business Insider осведоми, че през 2020 година той се е отказал минимум от 60 млн. $ под формата на заплати, с цел да може Ню Инглънд Пейтриътс да разполагат с повече пари за построяването на конкурентен тим. Това наподобява е било верен ход, защото Брейди има 219 победи и 64 загуби с клуба.

29-те милиона $, които Брейди получава в Тампа Бей през последния сезон, е най-голямата сума, която заработва за една година и все пак той се подрежда едвам на пето място по този индикатор, съгласно данни на Spotrac.

а разлика от върховете на Брейди на футболното игрище, този по възнаграждение надали ще се задържи дълго. Куотърбекът на Канзас Сити Чийфс Патрик Махоумс удължи контракта си през 2020 година, което може да му донесе 500 млн. $, в случай че стигне до всички
бонуси, и му подсигурява приблизително минимум по 45 млн. $ на година за интервал от 10 години.

През предходната година куотърбекът на Бъфало Билс Джош Алън удължи контракта си за шест години против 258 млн. $ и е на път да завърши кариерата си със заработени минимум 300 млн. $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР