Толсистемата ще стартира с тарифите, които превозвачите искат. Това ще

...
Толсистемата ще стартира с тарифите, които превозвачите искат. Това ще
Коментари Харесай

Укротиха превозвачите- инкриминират нерегламентирания превоз и пуска толсистемата с техните тарифи

Толсистемата ще започва с цените, които превозвачите желаят. Това ще е случи на 1 март, само че през юни ще има проверка на приходите. Само в случай че те са в упования размер, системата ще продължи с тези цени. Превозвачите анулират планувания за 13 януари народен митинг.
Това оповестиха районният министър Петя Аврамова и превозвачите след 3-часова среща при премиера Бойко Борисов.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова съобщи, че с премиера Борисов са реализирани сделки за инкриминирането на нерегламентирания транспорт. Също по този начин са получили уверението, че ще стартират диалози за построяването на обединен орган за надзор за автобусния и транспортния отрасъл като цяло. " По отношение на законодателните рамки - за закона за автомобилните транспорти, наредбата, която следва да се промени за субсидирането и компенсирането на транспортите и вярното систематизиране, също сме постигнали нужните сделки ", сподели още Милтенова.

Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи съобщи, че на срещата с премиера са срещнали схващане и поемат ангажимент до 1 март да обезпечат всички условия толсистемата да проработи. В идващите три месеца ще проучват данните, от които ще стане ясно какъв ще бъде окончателният доход. Ако след 3 месеца комерсиална употреба на толсистемата приходите са такива, каквито се чака, ще се продължава работа по същия модел. Ако упованията не са такива, ще се разиска актуализация на нови цени.

" Това, което ние поставихме като претенции, бяха поети от държавното управление, като ние също поехме избрани задължения ", сподели Арабаджиев.

След срещата министър Аврамова съобщи, че това, което са поели като ангажимент и от двете страни - и представителите на браншовите организации в транспортния бранш, и държавното управление и министър председателят, е да започва толсистемата с цените, които браншът предлага.

Всички браншови организации са се заела да спомагат оптимално всяко едно транспортно средство над 3, 5 тона, както огромните и дребните рейсове да бъдат оборудвани и подготвени с включени контракти, тъй че да могат при стартиране на комерсиалната употреба на системата, да не се получат никакви разстройства при пътуването по републиканската пътна мрежа, добави Аврамова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР