Толкова се стараем да направим живота на децата ни идеален,

...
Толкова се стараем да направим живота на децата ни идеален,
Коментари Харесай

Съвет към майките: Спрете да се жертвате заради децата, започнете да живеете!

Толкова се стараем да създадем живота на децата ни съвършен, че от време на време напълно забравяме за личния си. И ето – облечена с спортен екип, търкате замърсен тиган и имате големи торбички под очите. А в главата ви се върти въпроса: „ Как се докарах до тук? “

Важното в тази ситуация е да се осъзнае, че има какво да се направи. Ето няколко хрумвания:

1. Сравнете своя живот с този на децата си и се ужасете

Например, постоянно ги водите на доктор, само че вие не сте били на обзор от епохи.

Отделяте време и средства да им намерите красиви и комфортни облекла, а самите вие обличате каквото има на разположение.

Организирате постоянни срещи за игра с приятелчетата им, а не сте виждали своите от три месеца.

Следите дали са заспали в точния момент, какъв брой са спали, а вие стоите пред някое електронно устройство до полунощ.

2. Започнете постоянно да си вършиме профилактични прегледи

Много майки, както споменахме нагоре, съвсем не помнят по кое време за последно са били на доктор. Затова е редно да започнете да се следите – гинеколог, мамолог, кожен лекар, стоматолог и от каквото друго имате потребност.

3. Купете си нови облекла

И не, когато влизате в мола, не купувайте нищо за децата и мъжа, но нищо. Знаем, че е мъчно, само че е възпитателно и след това ще се чувствате добре.

4. Движете се повече

И то – отвън къщи с прахосмукачката. Ходете пешком, карайте колело или тръгнете на спорт, който ви подхожда – ей-така за концепцията (не, че би трябвало да сваляте килограми).

5. Глезете се

Гореща вана, SPA с приятелки, маникюр и педикюр най-малко един път в месеца, както и коафьор – ще намерите по какъв начин да ги включите в графика. Защото, когато изглеждате добре, се и чувствате добре.

6. Изтрийте си Фейсбук от телефона

Да, за доста майки това е единствената отмора. Но е пристрастяващо и стартирате да губите визия какво действително се случва. Опитайте се да влизате във Фейсбук един път седмично. Трудна работа, а?

7. Започнете да спите повече

Режимът ви на сън е тотално разрушен, поради децата – знаем. Но и това може да се усъвършенства с нужната доза самообладание.

За начало започнете да си лягате в прецизен час, изключително преди 12 вечерта. След известно време ще почувствате резултата.

8. Научете се да молите за помощ

Когато видите, че не може да се справите с едно или друго – просто помолете някой да ви помогне, без да се тръшкате, че не се справяте.

9. Престанете да се товарите прекалено много

Трябва да се научите да казвате „ не “. И то по-често.

10. Престанете да се сравнявате с другите

Това е път без излаз или по-точно - пътят на безкрайната злоба, който не носи изгода на никого.

11. Престанете да се обвинявате

Веднага. Не, не сте отговорни, че нещо не сте съумели да свършите и не, това не ви прави неприятна майка, а просто напълно обикновено човешко създание.

12. Престанете непрекъснато да се вълнувате и притеснявате

Не всички майки се панират нон-стоп, само че при множеството безпокойството и непрекъснатия стрес могат много да объркат нещата с нервите. Освен това и децата усещат вашето напрежение.

13. Спрете да бързате непрекъснато

Режимът на майките постоянно е подобен, че нямат и минута отдих, просто тъй като би трябвало да съумеят с всичко. Определете си най-малко една вечер седмично, в която наложително да излезете отвън фамилната среда – на кино или среща с другарка – каквото ви харесва.

Източник: noviteroditeli.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР