„Толкова много средства потънаха в последните години, че изчезналите 2

...
„Толкова много средства потънаха в последните години, че изчезналите 2
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Когато отговорим на въпроса: „Къде са парите?“, ще можем да продължим напред

„ Толкова доста средства потънаха в последните години, че изчезналите 2 милиарда лв., които търсим в НКЖИ (дадени единствено в последните 2 години за възстановяване на жп инфраструктурата) са единствено дребна част от голямото приключване на обществени пари. Чак по-късно можем да приказваме какво ще се прави в бъдеще “, съобщи в студиото на предаването „ Делници “ по Евроком националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов.

Председателят на парламентарната комисия по превоз и известия напомни, че в програмата за възобновяване са заложени 5,8 милиарда евро, които да бъдат вложени в жп превоза, който най-евтиният и най-екологичен метод за напредване и създава десетки пъти по-малко нездравословни излъчвания, в сравнение с автомобилния превоз.

„ С министъра на превоза и известията Николай Събев сме единомислещи, че първо би трябвало да се разкрият злоупотребите и по тази причина към този момент са сезирани способените органи. Готови сме за диалога по какъв начин ще се влагат новите средства, с цел да могат хората в идващите 1,5-2 години към този момент да влизат в нови влакове, скоростта да не е тази сега, която прави пътя Варна – София 8 часа, а товарните транспорти пъплят със смешните 30-40 км./час, сподели Борислав Гуцанов. Той е безапелационен, че ще продължи търсенето и на парите за автомагистрала „ Хемус “, въпросът ще бъдат ли върнати милионите, източени по линия на автомагистралата, към момента е открит, а това са парите на всеки един български жител.
Депутатът от левицата бе безапелационен, сега Българска социалистическа партия е стабилизиращият фактор на всички процеси, които се случват сега в България. „ Това е по този начин, тъй като Българска социалистическа партия е партията с максимален опит и тази, която е изстрадала най-вече в последните години на промени в страната и знае цената на тези промени “, изясни Гуцанов. Според него 50-ият конгрес на партията е дал късмет на тези процеси и опция на левицата да бъде поръчител за реализирането на всички обществени ограничения, които комплицираната обстановка сега постанова.

„ Най-важното сега е накъде ще тръгне страната. Българският гласоподавател реши, че би трябвало да има повече политически партии с по-малко представители и те да намерят метод за разговор. Дали на партиите това им харесва или не си е техен проблем. Важна е волята на хората. Това, което мен ме тормози, е неналичието на изборна интензивност. Надявам се, че на идващите избори това ще се промени и хората в действителност ще отидат до урните, с цел да изразят волята си за по-добро ръководство на страната и по-добро бъдеще за тях, техните родители и техните деца “, съобщи Борислав Гуцанов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР