Толкова е хубаво да постигнеш нещо подобно, когато си от

...
Толкова е хубаво да постигнеш нещо подобно, когато си от
Коментари Харесай

Григор Димитров: Прекрасно е да постигнеш нещо подобно, когато си от страна като България

Толкова е хубаво да постигнеш нещо сходно, когато си от страна като моята ", сподели Григор Димитров в студиото на CNN. Българският тенисист изрази благодарността си за поддръжката, която е получил от българската аудитория по пътя към най-големия триумф в кариерата си - спечелването на финалите на АТП в Лондон.

След въпрос, обвързван с големия интерес към финала в неделя, който събра над 1 милион фенове в България, Димитров отговори: " Гордея се, че съм българин. През целия си живот съм играл за страната си и съм сигурен, че хората ще го оценят. "

" След всеки мач просто да видя българските флагове - атмосферата беше превъзходна. Имах чувството, че играя вкъщи ", съобщи първенецът от Лондон, който към този момент е на рекордното трето място в международната класация.

Фотогалерия: Незабравимият успех на Григор Димитров в Лондон >

Димитров изравнява най-хубавото класиране в историята на българския тенис - на Мануела Малеева от 1985 година 26-годишният състезател слага нов връх за най-предна позиция в края на сезона. Досега най-хубавото достижение за България беше шестото място, на което са завършвали Мануела Малеева (1984 и 1988 г.), Катерина Малеева (1990 г.) и Магдалена Малеева (1995 г.).

" Имаме обичаи в тениса около сестрите Малееви, само че аз желая да дам образец - освен в спорта, а и поради упоритата работа. Защото няма значение от къде си. Ако имаш огромни фантазии, в случай че вложиш задоволително работа, отдаденост и пристрастеност - всичко се получава и това е резултатът ", добави Димитров.


Всичко, което би трябвало да знаете за: ATP финалите в Лондон (103)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР