Толкова червени линии си поставяме, че за пети път ще

...
Толкова червени линии си поставяме, че за пети път ще
Коментари Харесай

Захариева: Ако не съставим правителство в следващия парламент, никой няма повече да отиде да гласува

" Толкова червени линии си слагаме, че за пети път ще вървим на избори за година и половина. Нали разбирате, че това по никакъв начин не е потребно за България ".

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният външен министър и народен представител от ГЕРБ Екатерина Захариева.

" Дотам стигнахме, че към този момент не се интересуваме дали ще има държавно управление в Народното събрание. Това към този момент е в действителност рисково. Трябва да си приказват водачите. Не е хубаво да се заричаш за нещо вечно. На всяка цена би трябвало да се сформира държавно управление в идващия парламент, тъй като в случай че това не стане, не знам по-късно кой изобщо ще отиде да гласоподава ", счита тя.

Захариева разяснява и обтегнатите връзки със Северна Македония. " Благодарение на опозицията тогава ние внесохме предложение в Народното събрание, с което да подкрепим решението на Европейски Съюз, по този начин нареченото френско предложение, за преговорна рамка. Защото тя се концентрира върху ползите и отбраната на правата на българите в Македония. Трябва да се опитат там управляващите да тушират напрежението, а не да го ескалират. Ще е неточност в случай че се върне ветото. Трифонов оказва помощ, подобен изказ оказва помощ на техните радикали. Тоест, те се подхранват един различен. Напротив, това е супер положително предложение за България. Това е въпрос на права и демократични полезности. Когато се стремиш да влезеш в Европейския съюз, би трябвало да ги спазваш. Ще бъде груба неточност да се спре още веднъж европейския път на Северна Македония. Напротив, би трябвало да се упорства да се извършва преговорната рамка. Ако желаят да отварят преговорни глави, би трябвало да ги изпълнят. Ако не го вършат, няма да отварят глави. Но това към този момент европейски въпрос ", добави Захариева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР