Тол таксата ще се отрази в неголяма степен в цената

...
Тол таксата ще се отрази в неголяма степен в цената
Коментари Харесай

Георги Терзийски, АПИ: Тол таксата ще се отрази в неголяма степен в цената на горивата


Тол таксата ще се отрази в неголяма степен в цената на горивата. Това сподели ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ в предаването „ Сутрешен блок “ на Българска национална телевизия.

„ По наши разбори тол таксата ще се отрази в границите на маршрут от 400 км в една стотинка на литър и при противоположният курс, в случай че той не е цялостен, надлежно две стотинки на литър във връзка с разноските за ТОЛ такса “, изясни той.

Терзийски посочи, че във връзка с колите от 3 тона и половина до 12 тона плануваните тол такси най-ниските в Европа, а във връзка с колите над 12 тона с разнообразни типове оси – са междинни за Европа.

„ От през днешния ден стартира първият тестови стадий на тол системата, в който ще се реализира техническият обсег на пътищата, който е 10 800 км. Това е обсегът по заданието на построяването на системата, а тестовите цени са взети от отчета на Световната банка от 2016 година “, заяви Георги Терзийски.

Той обърна внимание, че водачите няма да заплащат за този тестов интервал. Терзийски посочи, че този интервал е симулационен, т.е. екипите ще вършат нагледно казано сухи тренировки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР