Токсините, които нахлуват в тялото, причиняват сериозни проблеми и могат

...
Токсините, които нахлуват в тялото, причиняват сериозни проблеми и могат
Коментари Харесай

Как да си направим най-вкусната детоксикираща лимонада

Токсините, които нахлуват в тялото, предизвикват съществени проблеми и могат да доведат до разнообразни болести. Детоксикацията от своя страна оказва помощ за възобновяване на естественото действие на бъбреците, черния дроб и кръвоносната система. Ето по какъв начин приготвянето на детоксикираща лимонада с джинджифил и ябълка е елементарен и здравословен метод да се погрижим за себе си.

Защо натрупваме отрови?

Всички ние сме изложени на непрестанно струпване на отрови. Прекомерната консумация на алкохол, кафе, пържени или модифицирани храни засягат действието на клетките. Също по този начин мощно въздействие имат нечистия въздух и някои медикаменти.

Има няколко признака, които демонстрират, че е време за детоксикация. Сред тях са изнемощялост, отмалялост, запек, дихателни проблеми. Самото тяло може да развие отрови, породени от прочувствени проблеми като изтощеност, стрес или меланхолия.

Токсините участват във всички храни. Някои имат повече от други, само че тялото може да ги отстрани, като черният дроб дава отговор за тази задача. Този орган усвоява отрови или протеини, наричани още липополизахариди. Постоянният приток на нездравословни субстанции претрупва черния дроб и предизвиква инфектиране. Това води до нарушавания както в метаболизма, по този начин и в имунния отговор.

Когато количеството нездравословни детайли в тялото надвишава допустимите граници, е належащо да се извърши детоксикация. Препоръчително е да се прави един път годишно. Ако се научим да вършим детоксикираща лимонада с джинджифил и ябълка, ще намерим превъзходен съдружник в битката с токсините.

Как да си създадем детоксикираща лимонада с джинджифил и ябълка

Необходими съставки:
2 огромни зелени ябълки1 огромен лимон1 чаена лъжичка настърган свеж джинджифил водалед
Начин на подготвяне:

Първо измийте доста добре ябълките и лимона. След това нарежете ябълките на дребни късчета и ги сложете в блендер. Когато се разбият, прибавете сока от лимона. Следващата стъпка е да прибавете настъргания джинджифил към сместа и да разбиете още малко. Накрая сервирайте с лед, с цел да сведете до най-малко пикантния усет на джинджифила.

Препоръчително е да пиете този свеж сок преди закуска, с цел да постигнете по-добро пречистващо и детоксикиращо деяние.

Как тази лимонада ви оказва помощ?
Джинджифилът се смята за лечебно растение. Използва се в доста страни, като е включен в естествената медицина. Това е съставна част, която придава специфичен усет на салати и други ястия от обичайна кухня.Лимонът е богат на витамин С. Той укрепва имунитета и оказва помощ за попречване на настинки и грип, само че най-важното е, че обезврежда и отстрани токсините в тялото. Ябълката е богата на кверцетин и е антиоксидант, който оказва помощ за елиминирането на свободните радикали, които състаряват тялото. Това е един от плодовете с най-полезни за организма свойства.
Насладете се на тази вкусна и извънредно здравословна напитка. Ако смятате, че не е задоволително сладка, прибавете мед или стевия. Поканете своите другари на посетители и ги изненадайте с тази рецепта за лимонада.

Още от създателя: 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР