Токсични наночастици от замърсяване на въздуха бяха открити в мозъчната

...
Токсични наночастици от замърсяване на въздуха бяха открити в мозъчната
Коментари Харесай

Откриха магнитни наночастици от замърсяването на въздуха в човешкия мозък

Токсични наночастици от замърсяване на въздуха бяха открити в мозъчната тъкан на хора за първи път, и проучването ги свързва с нараснал риск от заболяването на Алцхаймер.

За частиците към този момент бе известно, че се намират в човешкия мозък, само че откривателите допускаха, че те се създават от нашите тела. Сега, дребен екип от учени във Англия откри, че в действителност те са пряк артикул от нечистия въздух.

“Това е изобретение, и в този момент ще стартира напълно ново изследване на този проблем, като потенциало една от аргументите за Алцхаймер, ” споделя академик от екипа, Барбара Маер от университета Ланкастър.

“Сега има сериозна причина да се създадат задълбочени епидемиологични проби и проби за токсичност, тъй като тези частици са в такова обилие и хората сме изложени на тях. ”

Маер и нейният екип са изследвали мозъчната тъкан на 37 души в Манчестър, Англия и Мексико Сити, на възраст сред 3 и 92 години. Всеки от тях е съдържал частици от типа на стоманения оксид, наименуван магнетит, и то освен следи от тях, а съществени количества.

Магнетитът бил два типа: кръгли частички и ъгловати кристали. “Кристалните форми най-вероятно имат натурален генезис, като да вземем за пример желязото, което идва от клетките на организма, само че кръглите частици нормално се получават след стопяване на желязото при високи температури, което става при изгарянето на горива, ” изяснява Клеър Уилсон от екипа. 

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР