Токсична тревожност – тя обикновено се създава от чувството за

...
Токсична тревожност – тя обикновено се създава от чувството за
Коментари Харесай

Токсичните емоции, които ни пречат да сме щастливи

Токсична тревога – тя нормално се основава от възприятието за неустановеност и опасност. Някои други признаци са боязън, липса на централизация и убеденост, бодърствуване.

Постоянна тъга – несъмнено основава един непрестанен дискомфорт, горест, самосъжаление. Винаги ни пречи да взимаме съответни решения.

Хронично неодобрение – токсична страст, която непрекъснато ни кара да търсим стандарти за съвършенство, които са невъзможни. В последна сметка пречим на себе си да бъдем щастливи, тъй като постоянно сме недоволни.

Токсична взаимозависимост – това ни прави лесна цел за манипулаторите, започваме да се усещаме несигурни в себе си, да се съмняваме в качествата си, липсва ни мотивация за хубавите неща.

Токсична виновност – това е оня тип виновност, която изпитваме, когато желаеме време за себе си, когато сме отказали фамилно събиране, когато някой се пробва да ни вмени, че сме отговорни, а в действителност не е по този начин. Токсичната виновност още веднъж ни прави подвластни на манипулатора и на нещастието.

Токсичен яд – когато непрекъснато се гневим за дребни неща или ни е мъчно да управляваме страстите си в сериозни обстановки, тогава гневът се трансформира в сериозна спънка за нас.

Токсично отказване – на проблемите, на това кои сме в действителност, по какъв начин изглеждаме. Тази негативна страст ни пречи да бъдем смели, да обичаме и одобряваме себе си, да се грижим за себе си.

Токсична злоба – тя не ни прави щастливи, само че и хората край нас. Приятели, познати, сътрудници, близки, постоянно усещат, когато не се радваме за триумфите им, само че ги „ поддържаме “ в сложни мигове.

Тежка меланхолия – едно от най-опасните положения, в които може да изпадне човек и когато е налице, той би трябвало допустимо най-скоро да потърси професионална помощ, да показа с близки.

Токсичен рев – споделят, че сълзите ни оказват помощ да понижим напрежението. Но е допустимо плачът да се трансформира в токсична страст и наш отговор постоянно, когато попаднем в сложна обстановка. Сълзите не всеки път ни оказват помощ да вземем съответно решение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР