Токио започна от днес да издава сертификати за партньорство на

...
Токио започна от днес да издава сертификати за партньорство на
Коментари Харесай

Токио призна еднополовите връзки

Токио стартира от през днешния ден да издава документи за партньорство на еднополови двойки, които живеят и работят в столицата. Това беше дълго чакана стъпка в страната, предава БГНЕС.
Прочетете още
Удостоверенията разрешават на ЛГБТК сътрудниците да бъдат третирани като брачни двойки за редица публични услуги в области като жилищно настаняване, медицината и обществените грижи.

Повече от 200 по-малки локални управляващи в Япония към този момент са подхванали стъпки за признание на еднополовите връзки, откакто регионът Шибуя в Токио стана пионер в тази система през 2015 година Статутът не носи същите права като браката, само че е добре пристигнала смяна.

Най-малко 137 двойки са подали заявки и очакванията са, че документите, които обгръщат както жителите, по този начин и пътуващите до столицата, ще оказват помощ в битката с анти-ЛГБТК дискриминирането в Япония.

Десетки хора се събраха, с цел да честват и да се снимат пред високата постройка на столичното държавно управление на Токио, която след залез слънце беше осветена в цветовете на дъгата.

" Сякаш Токио ни приветства ", сподели 39-годишният Масато пред Агенция Франс Прес, а сътрудникът му Крис съобщи, че вижда " ярко бъдеще " пред двойката.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР