Токио не иска да се оттегли от руските енергийни проекти

...
Токио не иска да се оттегли от руските енергийни проекти
Коментари Харесай

Япония не иска да се оттегли от руските енергийни проекти

Токио не желае да се отдръпна от съветските енергийни планове от боязън, че други огромни играчи ще заемат мястото му. Mitsubishi и Mitsui имат 22,5% от плана за петрол и газ „ Сахалин-2 “. Голяма част от създаденото там гориво е предопределено за Япония.

Отказът от този бранш ще принуди страната да търси различни източници на сила на пазара, който към този момент е претрупан. Освен това министърът на търговията Коичи Хагиуда се притеснява, че това ще провокира рекордно повишаване на цените на суровините.

След началото на специфична интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна, Съединени американски щати и Европейският съюз ускориха санкционния напън върху Русия. Рестриктивните ограничения са ориентирани най-вече против банковия бранш и предлагането на високотехнологични артикули. В Европа станаха по-силни апелите за понижаване на зависимостта от енергийните запаси на Москва.

Всичко това към този момент се трансформира в стопански проблеми за Запада, предизвиквайки повишаване на цените на горивата и храните. Кремъл назова глобите икономическа война, каквато към момента не е имало, само че акцентира, че са подготвени за сходно развиване на събитията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР