ТОКИО (AP) — Японски съд в сряда нареди на губернатора

...
ТОКИО (AP) — Японски съд в сряда нареди на губернатора
Коментари Харесай

Японски съд нареди на Окинава да одобри модифициран план за изграждане на писти за Корпуса на морската пехота на САЩ

ТОКИО (AP) — Японски съд в сряда подреди на губернатора на Окинава да утвърди модифицирания проект на централното държавно управление за работа по депото на планувано пренасяне на основна американска военна база на южния остров макар непрекъснатата съпротива и митингите на жителите.

Решението ще придвижи напред спряното строителство в миг, когато стратегическото значение на Окинава се счита за все по-важно за японско-американския боен съюз в лицето на възходящото напрежение с Китай, защото Япония бързо се стреми да натрупа своята войска в югозападен регион.

Решението на клона на Върховния съд на Фукуока в Наха разрешава на Министерството на земята и превоза да разпореди работата по трансформация, предопределена да укрепи извънредно меката земя на избраното място за пренасяне на военновъздушната станция на Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати Футенма, заменяйки губернатор Дени Неодобрението на Тамаки. Решението подрежда на Тамаки да издаде утвърждението в границите на три ра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР