ТОКИО (AP) — Япония регистрира търговски дефицит за трета поредна

...
ТОКИО (AP) — Япония регистрира търговски дефицит за трета поредна
Коментари Харесай

Япония регистрира търговски дефицит за трета поредна фискална година въпреки възстановяването на износа

ТОКИО (AP) — Япония записва търговски недостиг за трета поредна фискална година, защото разноските за сила и различен импорт се покачиха, а йената остана слаба.

Дефицитът беше 5,89 трилиона йени (38 милиарда долара) за фискалната година, завършила през март, съгласно данни на Министерството на финансите, оповестени в сряда.

Най-големите търговски дефицити бяха в средата Изток, основно Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, както и Австралия и Индонезия. Япония имаше търговски остатък със Съединени американски щати и някои европейски страни.

Годишният експорт за Китай се намали леко, намалявайки за първи път от четири години, макар че последните месечни данни демонстрират, че износът за Китай се възвръща, нараствайки с 12% по отношение на миналата година.

Робърт Карнел, районен началник на проучванията за Азиатско-тихоокеанския район в ING Economics, сподели, че мощният експорт, обвързван с технологиите, стои зад скока в износа за Китай, като в същото време отбелязва, че износът...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР