ТОКИО (AP) — Летище Ханеда в Токио почти се върна

...
ТОКИО (AP) — Летище Ханеда в Токио почти се върна
Коментари Харесай

Пистата на летище Ханеда в Токио отваря отново седмица след фатален сблъсък

ТОКИО (AP) — Летище Ханеда в Токио съвсем се върна към естествената си работа в понеделник, защото още веднъж отвори пистата седмица след съдбовен конфликт сред аероплан на Japan Airlines и аероплан на бреговата защита, за който се счита, че е породен от човешка неточност.

Сблъсъкът се случи във вторник вечерта, когато полет 516 на JAL, пренасящ 379 пасажери и екипаж, се приземи тъкмо зад самолета на бреговата защита, подготвящ се за политане на същото писта, и двете обхванати от пламъци. Всички пасажери в самолета Airbus A350-900 на JAL са евакуирани безвредно за 18 минути. Капитанът на доста по-малкия Bombardier Dash-8 на бреговата защита се отърва с изгаряния, само че петимата му членове на екипажа починаха.

В базата на бреговата защита Ханеда сътрудниците от петимата полетни екипажи се подредиха и поздравиха, с цел да скърбят за своите смъртни случаи, когато черно транспортно средство, пренасящо телата им, мина около тях. Телата на жертвите трябваше да се върнат при фамилиите им в неде...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР