ТОКИО (AP) — Харуюки Такахаши, бивш член на организационния комитет

...
ТОКИО (AP) — Харуюки Такахаши, бивш член на организационния комитет
Коментари Харесай

Бивш олимпийски служител в Токио се яви в съда и каза, че не е виновен за вземане на подкупи

ТОКИО (AP) — Харуюки Такахаши, някогашен член на организационния комитет на Олимпийските игри в Токио, се яви в съда в сряда и сподели, че не е отговорен за взимане на подкупи, свързани с Игрите в Токио.

Бивш началник на мощната японска рекламна компания Dents u, Такахаши е упрекнат в приемане на към 198 милиона йени (1,4 милиона долара) в подмяна на възлагане на олимпийски контракти за Игрите в Токио извършено през 2021 година

Облечен в сив костюм и синя вратовръзка, Такахаши седеше безмълвно, до момента в който един от бранителите му четеше от документ за към два часа пред състав от трима съдии в Окръжния съд на Токио.

Адвокатите му твърдяха, че парите, получени от Такахаши, не са подкупи, а легален приход от съвещания като специалист по състезателен маркетинг.

Защитата също по този начин твърди, че организационният комитет на Токио няма пълномощия да взема маркетингови решения за спонсори или лицензиране, което е сферата на Dentsu, мощната японска рекламна компания, която оглавява маркетинг...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР