Токенът FTT, родната валута на изпадналата във финансови затруднения криптовалутна

...
Токенът FTT, родната валута на изпадналата във финансови затруднения криптовалутна
Коментари Харесай

Фалиралата крипто борса FTX може да получи втори шанс

Токенът FTT, родната валута на изпадналата във финансови усложнения криптовалутна борса FTX, означи незабравим скок от над 100% в четвъртък.

Това нарастване последва забележките на Гари Генслер, ръководител на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC), който изрази неприкритост към евентуалното възобновление на борсата.

Изявлението на Генслер пристигна ден откакто той предложи евентуално рестартиране на FTX от Том Фарли, някогашен президент на Нюйоркската фондова борса и един от тримата най-големи претенденти за банкрутиралата борса.

Генслер акцентира смисъла на спазването на правните рамки при всевъзможни старания за възобновление. По време на изявление на Fintech Week във Вашингтон в сряда той посъветва:

Основателят на FTX, Сам Банкман-Фриjд, неотдавна беше приет за отговорен по седем обвинявания в машинация и интрига, като го грози евентуална присъда до 115 години затвор. Изслушването за изговаряне на присъдата му е планувано за 28 март 2024 година

FTX подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност преди съвсем година, на 11 ноември, дружно със 130 филиала, като се базира на невъзможността да извърши тегленията на клиенти в изискванията на срив, наподобяващ всеобщо източване на банкови сметки, заради заграбване на депозити на клиенти.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР