Токът за бита може да поскъпне от юли с повече

...
Токът за бита може да поскъпне от юли с повече
Коментари Харесай

Токът за бита поскъпва от 1 юли, вероятно с повече от 4-те планирани процента

Токът за бита може да нарастне от юли с повече от плануваните към 4 % поради дейностите на към този момент някогашния енергиен министър Росен Христов в последните дни на мандата му. Това стана ясно от думите на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов пред отрасловата парламентарна комисия, съобщи.

Разчетите на регулатора в този момент би трябвало да бъдат направени още веднъж, изясни Иванов:

" Беше издадена заповед на министъра на енергетиката за в допълнение количество от Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", което да бъде включено към микса за контролирания пазар. Това ще докара до известно повишение на цената на електрическата сила. Заповедта е единствено от 2-3 дни, от министър Христов, той тогава беше настоящ министър и ние сега изчисляваме, тъй че не мога да кажа нищо (повече), само мога да кажа, че ще има покачване. А това се прави с оглед Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", която другояче би работила на загуба, и то основна загуба, да може да бъде подкрепена ".

Окончателната цена на тока за бита ще бъде избрана в края на месеца, ще влезе в действие от 1 юли и ще важи за едногодишен интервал.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР