Токът в студентските общежития е промишлен, тъй като сградите нямат

...
Токът в студентските общежития е промишлен, тъй като сградите нямат
Коментари Харесай

Притеснителна новина за всички студенти

Токът в студентските общежития е индустриален, защото постройките нямат статут на жилищни. Така сметките през зимата се оказват предизвикателство за всеки студент.

" Студентите се преглеждат като небитови консуматори. Тоест, всички студенти в страната заплащат индустриален ток. Един сътрудник може да заплати сметка, в случай, че е самичък в стая, с една духалка и тв приемник, може да заплати 300 до 400 лева на човек ", изясни пред NOVA ръководителят на Националното посланичество на студентските съвети Даниел Парушев.

Държавата компенсира до 250 лева за мегаватчас.

" В множеството стаи имат електромери. Всеки студент си заплаща тока и настрана общите елементи. Това са асансьори, пространства, коридори, които непрекъснато работят. И отсам идва огромната тежест за студентската общественост ", добави Даниел Парушев. Затова студентите желаят от страната да ги разглежда като битови консуматори.

" Университетите също са изправени пред компликации, тъй като се преглеждат като юридически лица, само че те въпреки всичко имат някакви бюджети ", разяснява още ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР