Токът да се спира на битовите потребители едва след неплатени

...
Токът да се спира на битовите потребители едва след неплатени
Коментари Харесай

Предложение: Да спират тока чак след втората неплатена сметка

Токът да се стопира на битовите консуматори едвам след неплатени 2 сметки, това предложи Таско Ерменков от Българска социалистическа партия по време на съдружните договаряния на тематика „ Енергетика “, които започнаха през днешния ден сред Политическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България и Българска социалистическа партия.

Предложено бе още да се проведат договаряния с Европейска комисия за Зелената договорка, като се изиска да се отчетат историческите особености на развиването на енергетиката в България.

Иван Хиновски от Има Такъв Народ пък предложиха пък от фонда „ Сигурност на енергийната система “ (СЕС) да се заплащат по-голяма част от сметките на лечебни заведения, учебни заведения, общини и обществени институции. Той добави, че би трябвало да се откри метод огромните енергийни потребители да се подтикват да купуват електрическа енергия по дълготрайни контракти, където цените са по-ниски. Той предложи и одит на всички държавни енергийни сдружения и фонда Съд на Европейския съюз, тъй като от там ще излязат доста „ забавни “ неща. Учудващо е, че доста бюджетни организации получават ток от снабдител от последна инстанция, което води до огромни разноски. Също като Българска социалистическа партия и от Има Такъв Народ предложиха удобства при създаване на ВЕИ за лично прилагане. Александър Николов от Има Такъв Народ, някогашен зам.-министър на енергетиката сподели, че би трябвало да се понижат фрапантно бюрократичните спънки пред вложителите във ВЕИ.

Иван Хиновски предложи и преустановяване на плана „ Белене “, като това стане след юридически разбор. На площадката може да се построи цех за зелен водород с потребление на фотоволтаици.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР