Тока на колан, изглеждаща като граната, евакуира гараЖена, пътуваща във

...
Тока на колан, изглеждаща като граната, евакуира гараЖена, пътуваща във
Коментари Харесай

Тока на колан, изглеждаща като граната, евакуира гара

Тока на колан, изглеждаща като граната, изтегля гара
Жена, пътуваща във влака от Барселона до Мадрид, провокира евакуация на жп гара и забавяне на железопътния превоз. Причината – тя е пренасяла в багажа си колан с тока, който доста е приличал на ръчна граната.

Повечето испански гари изискват пасажерите, които се качват на влаковете, да пускат багажа си през скенери. Така е видяна и „ рисковата “ находка.

Снимка на сканиран багаж, оповестена в Twitter от полицейските сили на Каталуния, показваше нещо, доста наподобяващо на граната.

Полицията след това изтегля два високоскоростни влака на гара Барселона, само че не откри нищо, сподели представителят на полицията.

"Тогава видяхме, че този човек може да бъде във трен в Мадрид. Предупредихме националната полиция", добави той.

В испанската столица полицията съобщи, че е основала зона за сигурност на част от платформата на гарата "Аточа". През 2004 година тя стана обект на един от най-кървавите атентати в испанската история. Тогава 191 души починаха при детонации в пътнически влакове.

Когато дойде „ рисковият “ трен служителите на реда ревизираха провокиралия суматоха багаж и се оказа, че „ гранатата “ е просто тока на колан, изглеждаща съмнително, сподели говорителка на полицията.

Остава неразбираемо за какво полицията в Барселона е разрешила на пасажера да се качи на влака, откакто е била разтревожена от наличието на багажа му. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР