„Тоест, те искат да получат един мандат, който е уж

...
„Тоест, те искат да получат един мандат, който е уж
Коментари Харесай

Даниел Смилов за кабинета на Слави: Първо ще се смеем, после ще плачем

„ Тоест, те желаят да получат един мандат, който е сякаш мандат за прав на смяната, а по-късно да имат цялостната независимост да образуват такива плаващи болшинства. Целият въпрос е за какво пък Демократична България и ИБГНИ би трябвало да ги поддържат в едно такова начинание. “, добави той пред БНР.

В българската обстановка концепцията да се ръководи с плаващи болшинства е покана за възобновяване на модела за ръководство на ГЕРБ, счита Смилов.

„ Целият въпрос е за какво партия, която идва сякаш да трансформира модела, на процедура възпроизвежда негови съществени характерности. “

Относно персоналния състав на втория проектокабинет на Има Такъв Народ Даниел Смилов посочи, че е мъчно това държавно управление да бъде окачествено като технократично, експертно държавно управление.

Първият вид е проформа опит за сформиране на държавно управление с концепцията, че това е по-скоро провокация, която другите да отхвърлят и да се стигне до избори – това съгласно преподавателя е реален сюжет.

Втория вид политологът очерта като поддръжка за Има Такъв Народ с гласовете на Българска социалистическа партия и помощ от Движение за права и свободи за събаряне на кворума да вземем за пример. Като го назова „ много явен и чист вид “, той посочи, че в този случай „ няма да имаме държавно управление на смяната, а нещо друго “.

Ако Демократична България и ИБГНИ решат да дадат някакъв късмет, можем да се окажем в най-неясната обстановка, означи Смилов по третия вид. В този случай по думите му статуквото може да се окаже щастливо да ръководи с плаващи болшинства постфактум.

Шансовете за триумф на третия мандат са доста дребни, добави още Смилов.

„ Шансът да има някакво държавно управление към момента зависи от първия мандат и какво ще се случи. “

Странно е за какво от Има Такъв Народ взеха решение да се конфронтират с основни министри на служебното държавно управление, които са доста известни, разяснява доцент Смилов.

„ Другото, което прави неприятно усещане, е методът, по който тези офанзиви бяха проведени – сякаш с изваждане на някакви обстоятелства от жълтата преса. “

В дейностите на Има Такъв Народ има една водеща нишка – да покажат, че те карат влака, заключи политологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР