Тодор Тагарев е готов да бъде отново министър, ако има

...
Тодор Тагарев е готов да бъде отново министър, ако има
Коментари Харесай

Тагарев готов отново да бъде министър при ясен мандат

Тодор Тагарев е подготвен да бъде още веднъж министър, в случай че има ясни условия . Това военният министър в оставка сподели в студиото на БТВ.

Той изясни, че е работил добре както с Николай Денков и Асен Василев, по този начин и с Мария Габриел.

На въпрос кой обаче в този момент би трябвало да заеме неговото място, Тагарев сподели, че това би трябвало да е човек, който споделя неговите разбирания и ще продължи работата му до момента, само че е ясно, че служебният кабинет е блестящо политически обагрен - в посока ГЕРБ. Самият Тагарев призна, че " има огромно разминаваме сред мен и ГЕРБ за това какво би трябвало да се прави в региона на защитата " . Ясно това се е обрисувало още на идващия месец след встъпването на държавното управление Денков/Габриел на власт със започването на офанзиви против него - множеството осведомителни.

Засегна се и тематиката за провалената ротация и дали той е " ябълката на раздора " в договарянията. Министърът на защитата разясни, че не той е повода за неуспеха на договарянията. Премиерът Денков на няколко пъти е казвал, че неговото име (на Тагарев) не се е споменавало по време на договарянията. Бойко Борисов и Делян Пеевски са отправяли рецензии към него отвън преговорния развой и по-скоро името му е било употребявано като димна завеса за други домогвания.

Министърът разяснява повече по тематиката, като изясни особено рецензиите, които ГЕРБ и Движение за права и свободи са отправяли към него, свързани с БТР-те са Украйна.
 БТР-ите ни поеха към Украйна
БТР-ите ни поеха към Украйна

Те ще бъдат транспортирани в комплект по шест

Реално разрешението за превозване на БТР-те се появило при започване на януари месец 2024 година в " Държавен вестник ", т.е. тогава стартира да тече срокът по процедурата за превозването им, а пък нападките са почнали десетина дни откакто е оповестено решението.

Тагарев разяснява държанието на двамата политически водачи, като сподели, че и Борисов, и Пеевски са положили големи старания, с цел да нареждат като " евроатлантици " за сметка на това обаче нито Борисов, нито Пеевски са се появили на честването на 20-годишнината от влизането ни в НАТО, а и не са споделили и дума за това.

Според него това е, тъй като в дневния ред на двете партии са идните парламентарни избори, а поддръжката за НАТО им би трябвало " единствено когато би трябвало да се нареждат в интернационален проект. " И ГЕРБ, и Движение за права и свободи не желали да поставят помощта за Украйна в дневният си ред за изборите.

На въпрос дали ще се разполагат съюзнически сили в България на фона на това, че в Румъния ще се строи огромна база на НАТО, Тодор Тагарев разясни, че на този у нас към момента " няма това възприятие за потребност от внезапно увеличение на съюзните войски ". При потребност обаче това може да бъде направено със съюзна бригада от 5000 души , а кабинетът и Министерство на защитата са работили за построяването на инфраструктурата, която да разреши действието на съюзните сили у нас при нужда.

Отново се засегна тематиката за службите и Тагарев обясни, че службите имат ужасно доста информация, само че не работят под либерален надзор.

По думите му, някои от назначенията в службите са станали не по либерален метод и по тази причина Николай Денков се е провалил при настояването си да се сменят някои от ръководителите в ДАНС.

Министърът разяснява с отвращение възможната разработка на военното разузнаване против депутатът и водач на ДСБ Атанас Атанасов, за която самият той заяви. Тагарев сподели, че не може сега да даде информация, само че сподели, че знаел за опити на български жители да повлияят на службата.

" Военно разузнаване " упрекна Атанас Атанасов в уронване на авторитет

Атанасов твърди, че е разработван от военното разузнаване поради желаните от него промени в службите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР