Тодор Петков, назначен за управител на Пловдивска област през 2005

...
Тодор Петков, назначен за управител на Пловдивска област през 2005
Коментари Харесай

Тодор Петков извоюва нов дом за Факултета

Тодор Петков, назначен за шеф на Пловдивска област през 2005 година, е попречил реститутите да продадат парцела си на страната. Наследниците на Томасян са били подготвени да продадат постройката на ВМИ - Пловдив, с цел да не се заплаща наем за Стоматологичния факултет. Поискали 10 млн. лв., само че в министерството към този момент били определели " тавана " на половин цена - за 5 милиона.

Губернаторът обаче настоял на доста по-разумен вид - с държавни пари да се приключи постройката на бул. " Христо Ботев ", стартирана по времето на соца като пионерски дом. Общинският съвет беше взел решение още  в края на 90-те години замразеният обект в парка на Младежкия рид да се даде на ВМИ, само че градежът буксуваше.

" Имаше доста бягане по министерства, само че се отпуснаха пари и постройката на Стоматологичен факултет беше приключена ", спомня си през днешния ден Тодор Петков. Студентите в този момент учат в светли и просторни пространства за разлика от тези в остарялата постройка на ул. " Велико Търново ", в които още лъха на тютюн.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР