Тодор Алексиев и Олимпиакос станаха шампиони на Гърция по волейбол.

...
Тодор Алексиев и Олимпиакос станаха шампиони на Гърция по волейбол.
Коментари Харесай

Алексиев и Олимпиакос триумфираха с титлата на Гърция

Тодор Алексиев и Олимпиакос станаха първенци на Гърция по волейбол. В третия дуел от финалната серия съставът от Пирея надигра ПАОК Солун на Николай Учиков с 3:0 (25:22, 25:21, 25:20) и с 3:0 триумфа си обезпечи златните медали и прекъсна тригодишната надмощие на гранда от Солун.

Алексиев изигра следващия си отличен мач през сезона и приключи с 13 точки. След края на срещата българинът получи премията за най-полезен играч през сезона в шампионата.

"Не чаках да бъда разгласен за най-полезен за сезона. От началото на кариерата си не обръщам доста внимание на самостоятелните награди. За мен купата беше по-важна. Посвещавам златото и статуетката на моето семейство и целия свят. Съпругата и децата ми заслужават този трофей. Олекна ми, макар че не бях напрегнат. Вярвах в моите съотборници и всички към нас. Спечелихме купата след три години и направихме почитателите си щастливи. Свършихме си работата доста добре и заслужихме трофея ", съобщи Тодор Алексиев след края на дуела.

Най-резултатен за триумфа стана Мико Ойванен с 19 точки, до момента в който за ПАОК българинът Учиков завърши с 10 точки. Титлата е 28-а в историята на Олимпиакос и първа от 2014 година. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР