Точно в този час 23.02 часа българско време у нас

...
Точно в този час 23.02 часа българско време у нас
Коментари Харесай

Това е важно! Преди 5 минути всичко се промени! Край! Вече нищо няма да е същото! Мнозина страдат, но това е животът!

Точно в този час 23.02 часа българско време у нас настава астрономическата есен с есенно равноденствие. Есента е един от четирите сезона в умерения пояс. Астрономически тя стартира с есенното равноденствие, което е към 23 септември в Северното полукълбо и към 21 март в Южното полукълбо.

Според метеорологията есенни са месеците – септември, октомври и ноември в Северното полукълбо, както и март, април и май – в Южното полукълбо. Утре времето над Горно Тракийската равнина ще бъде слънчево с раздрана облачност. В следобедните часове облачността ще се усили.

В Родопите ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще продължи да духа до сдържан вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 18 и 23 градуса. В Пловдив минималните градусите ще са 10, оптималните 24.

Пропомняме, че през днешния ден първият огромен сняг в страната към този момент е реалност. Прогнозите на синоптиците се оправдаха и бяла завивка стартира да се образува на Мусала. Снегът се изсипа на парцали и бързо всичко в Рила стана бяло.

А какво ще бъде времето през октомври? 

През октомври месец е „ традиция да се радваме на циганско лято. Този октомври няма да е по-различен и ще ни предложи „ циганско лято ” с приятните температури движещи се сред 19 и 24 градуса.

Първите дни на октомври 2017, чакаме да се развихри циганското лято и температурите да тръгнат нагоре, като в някои  югозападни региони на страната да доближат до 27 градуса.Ясното и слънчево време ще сътвори предпоставки за утрешни слани към 7-9 октомври.

Топлото време ще се резервира при започване на деседневието. Но от 15-17 октомври чакаме мощни проливни дъждове и намаляване на температурите. Към 20 октомври ще се обясни, дневните температури ще продължат да вървят надолу, като оптималните ще се движат сред 8-12 градуса. В този интервал чакаме да паднат съществени слани като утринните температури ще се движат сред -4 и -2 градуса.

/trafficnews.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР