Точно в деня, в който се навърши – 24 февруари,

...
Точно в деня, в който се навърши – 24 февруари,
Коментари Харесай

Навръх първата годишнина от войната в Украйна: ЕС успя да приеме новия 10-ти пакет санкции срещу Русия

Точно в деня, в който се навърши – 24 февруари, Европейският съюз /ЕС/ в последна сметка съумя да одобри новия 10-ти пакет наказания против Русия . Това оповестиха тази нощ от Шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз в обществената мрежа Twitter.  

„ Навършва се една година от бруталното и нелегално навлизане на Русия в Украйна. Днес Европейски Съюз утвърди 10-ия пакет от съветски наказания “ , написаха те. 

Новият пакет наказания е най-широкообхватният досега и включва да вземем за пример по-строги ограничавания за експорт във връзка с двойна приложимост и технологии .

„ Заедно държавите-членки на Европейски Съюз постановиха най-мощните и широкообхватни наказания, с цел да оказват помощ на Украйна да завоюва войната “ , подчертаха още от Шведското председателство. И допълниха:

„ Европейски Съюз е единен с Украйна и украинския народ. Ние ще продължим да поддържаме Украйна, толкоз дълго, колкото е належащо. “

Това ще се случи като бъдат налагани и целенасочени лимитирани ограничения против лица и организации , подкрепящи войната, разпространяващи агитация или доставящи дронове, употребявани от Русия във войната, подчертаха от Общността. 

От Евросъюза припомниха на формалната си страница в обществената мрежа Фейсбук каква помощ е била предоставена на Киев по време на първата година от съветската военна експанзия в страната. 

Подкрепата е била на стойност общо 67 милиарда евро . 37.8 милиарда евро от тях са икономическа помощ . 17 милиарда евро са за приемане на бежанци , а 12 милиарда евро са за военна поддръжка

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР