Точно в 7.00 започна изборният ден на балотажа в София.

...
Точно в 7.00 започна изборният ден на балотажа в София.
Коментари Харесай

Право на глас в София имат 1 180 657 души, секциите отвориха

Точно в 7.00 стартира изборният ден на балотажа в София. На повторния избор се съревновават двете претендент президентски двойки с най- висок резултат на вота от предходната неделя. Това са Румен Радев / Илияна Йотова и Анастас Герджиков / Невяна Митева.

В столичното 127 СОУ „ Иван Денкоглу “ секциите отвориха. Всички членове на секционните изборни комисии дойдоха в точния момент.

Двама души бяха най-нетърпеливи за гласоподаване, другояче коридорите на учебното заведение в този ранен час бяха празни.

1717 секции са готови в София, в 681 секции ще се гласоподава с по 2 машини, а в останалите секции има по една машина. Общият брой на машините в столицата е над 2000.

Право на глас в София имат 1 милион 180 хиляди 657 души.

Изборният ден стартира в 7:00 часа и ще приключи в 20:00 часа. Ако в този час пред секциите има чакащи хора, гласуването може да бъде удължено с 1 час.
От секционните изборни комисии припомнят наложително преди гласоподаване хората да дезинфекцират ръцете си преди да допрян машината. Носенето на маски в секциите също е наложително.

Членовете на секционната комисия би трябвало да преписват данните от персоналната карта на гласоподавателя без да я пипат, а той би трябвало да смъкна маската си за малко, с цел да се разпознава. В секциите, където е допустимо да се гласоподава с хартиени бюлетини, е належащо химикалките да се дезинфекцират след приложимост.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР