Точно в 6.00 часа 4-членната COVID комисия в Университетската болница

...
Точно в 6.00 часа 4-членната COVID комисия в Университетската болница
Коментари Харесай

Избори в пандемия: COVID комисия в Бургас обикаля болничните отделения

Точно в 6.00 часа 4-членната Коронавирус комисия в Университетската болница в Бургас влезе в особено помещение, в което да облече защитните костюми, които няма да съблече до края на изборния ден и влезе в Коронавирус бранша.

Снимка: btvnovinite.bg

Медицинска сестра в Инфекциозното поделение, медицински експерт, санитар в детско поделение и общ служащ в болничното заведение са в състава на комисията.

Срещнаха компликации при сглобяването на защитните шлемове, разяснява Мария Динкова, ръководител на СИК.

Коронавирус комисията ще обикаля отделенията със специфична кутия за гласоподаване.

Снимка: btvnovinite.bg

91 пациенти по прелиминарен лист са завели желанието си да упражнят правото си на избор от общо 200, настанени в 9 Коронавирус отделения в болничното заведение. И без да са го декларирали авансово, всички пациенти, които се лекуват в Коронавирус секторите, могат да гласоподават, в случай че решат, в това число и тези, които през днешния ден бъдат признати, обясниха от Районната изборна комисия.

Общо 6 са Коронавирус секциите в лечебните заведения в Бургас и по 1 - в Айтос и в Карнобат. В по-голямата си част тези комисии са формирани от медицински експерти и личен състав от лечебните заведения, заради липса на други искащи.

По последни данни от Здравната ревизия в Коронавирус отделенията в региона са лекуват 577 заболели.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР