Точно в 20.00 часа днес ще бъде поставено началото на

...
Точно в 20.00 часа днес ще бъде поставено началото на
Коментари Харесай

Броени часове остават до първата от трите джаз вечери под открито небе в Благоевград

Точно в 20.00 часа през днешния ден ще бъде сложено началото на първата от трите следващи джаз вечери, които ще се проведат в Градската градина на Благоевград.
Концертите са отдадени на 30-годишнината от основаването на Биг Бенд - Благоевград.

Само след броени часове на сцена под намерено небе джаз стандарти ще изпълнят Биг Бенд - Благоевград и солисти – възпитаници от НХГ „ Св. св. Кирил и Методий “, Музикално учебно заведение „ Престо “ и Вокално студио „ Фа диез “. Този план е метод да се съчетае професионализмът на одобрените музиканти и геният на начинаещите създатели, които на една такава сцена получават по-голяма убеденост и опит, метод за по-пълноценна последователност на поколенията.

На 9 юни ще чуем Антони Дончев и плана „ На крачка от мистерията “, основан да съчетае два свята на безкрайност – този на обичайния български фолклор и на импровизацията, музиката на момента. Българският фолклор е показан в най-чистата му форма – през кристалните гласове София Янева и Христина Ненкова, и виртуозните инструменталисти Валери Димчев, Веселин Катерински и

Орхан Гюзелев. За техни сътрудници са определени музиканти, които основават днешния образ на джаза и импровизационната музика като Венцислав Благоев, Михаил Иванов и Стоил Иванов.

На 10 юни са Мишо Йосифов и „ Новините в джаза “. Идеята на известния тромпетист, композитор, аранжор и учител е да събере млади музиканти на една сцена.

Групата на Мишо Йосифов, дружно с негови сегашни и някогашни студенти от НМА " Проф. Панчо Владигеров ", ще показа богат репертоар от джаз, блус, фънк и латино пиеси, измежду които са и красивите авторски композиции от дебютния им албум “Първа емисия ”, който от пролетта на тази година групировката презентира с поредност от концерти в страната.

След Бургас, Варна, Пловдив и София, “Новините в джаза ” гостуват и в Благоевград на 10 юни в границите на първите по рода си Джаз вечери в Градската градина. Именно в града е роден един от двамата надарени вокалисти на „ Новините в джаза “ - Лъчезар Кацарски.

“Новините в джаза ” са надарен, млад септет с два изключителни взаимно допълващи се вокала – слънчевият, ухилен глас на Велека Цанкова и мощният, цялостен с живот тембър на Лъчезар Кацарски.
На концерта на 10 юни в Благоевград групировката ще показа част от пиесите в албума, както и известни песни от разнообразни жанрове, аранжирани за “Новините в джаза ” от Мишо Йосифов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР