Точно в 19:00 телефоните в цяла България, без значение с

...
Точно в 19:00 телефоните в цяла България, без значение с
Коментари Харесай

Тест в цяла България: Телефоните се разпищяха за опасност от BG-Alert

Точно в 19:00 телефоните в цяла България, без значение с каква операционна система, пропищяха, а на екрана се появи известие за заплаха. На всички мобилни устройства е бил изписан друг текст, алармираха наши читатели. 
Прочетете още
Някои от тях гласят: " Сигнал от президента. test test. За повече информация: ".. На други устройства се появи написано с огромни букви - Н ационално предизвестие. На телефони с марка Apple бе изписано на екрана  BG-ALERT Внимание, заплаха!.

Това е системата, посредством която през мобилните телефони жителите на страната в бъдеще ще бъдат уведомявани за бедствия.

Става дума за надграждане на системата, която у нас все още разчита главно на сирените, които чуваме на 2 юни и на които постоянно се вършат проби. В други страни обаче притежателите на смарт телефоните биват известени посредством тях при положение на естествено злополучие. Целта е това да се приложи и в България.

Главният комисар Николай Николов, шеф на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", още напролет изясни, че тази система в България ще бъде интернет основана и с изключение на известия, на нея жителите ще получават и инструкции.

Сайтът, посочен в полученото в сряда вечр известие, за момента към момента не е наличен и в случай че бъде натиснат излиза това: 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР