Точно в 16 ч. започна протестен митинг-концерт на Орлов мост

...
Точно в 16 ч. започна протестен митинг-концерт на Орлов мост
Коментари Харесай

Започна протестният концерт на Орлов мост

Точно в 16 ч. стартира протестен митинг-концерт на " Орлов мост " под надпис " Бъдеще за България - бъдеще за младите ". Събитието блокира придвижването в региона. В началото наличието беше малочислено, само че от ден на ден хора се причислят.

Движението в посока центъра е пренасочено през кръстовището на " Румънското посолство ". Това се случва в 81-ия ден на неспирни митинги с искане на оставка на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев.Засилено е и полицейското наличие.

Според уредниците концертът ще събере част от " цвета на България " - културни дейци, интелектуалци, създатели, бизнесмени, преподаватели, а задачата е - на едно място и в един ден да се покажат мащабът и готовността хората да отстояват демократичните полезности.

" Концертът може да покаже, че самоинициативата и предприемаческият дух на българина е жив. Това нещо го направихме " на мускули ", за 10 дни, без да имаме опит. Организирахме към себе си над 200 души. Това е протестен концерт, разликата е, че този път ще има малко по-позитивно говорене от хора, които са гневни ", сподели един от уредниците пред bTV.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

И още за проявата от двамата уредници - Виктор Иванов и Анастас Гогов:

" Позитивното говорене не изключва това човек да бъде гневен, тъй като ние имаме една гняв, която може да бъде и положителна гняв, на нас ни мазета точно в едно такова констативно събитие. Позитивизмът от позиция на това, че ние желаеме да приказваме за общодемократичните полезности, които някои от партиите се назовават леви, други десни, само че това, което вършат, не е демократично. Нас не ни интересува по какъв начин са се боядисали, а това, което вършат ".

 Снимка: Българска телеграфна агенция

".. събития за хора от всички възрасти, за всички българи, които по някакъв метод схващат и разпознават нуждата от смяната от едно ново начало ".

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Сред участниците са групите " Контрол ", " Уикеда ", " Сленг ", Теодосий Теодосиев, проф. Евгений Дайнов и други, а посланията, които ще се насочат, са за плурализъм, независимост, взаимност и гражданско общество. Проявата е планувана до 22 ч.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР