Точно в 15,26 часа силно земетресение разлюля Пловдив и стресна

...
Точно в 15,26 часа силно земетресение разлюля Пловдив и стресна
Коментари Харесай

Земетресение 4,8 по Рихтер удари Пловдив, усети се в цяла България, Гърция и Румъния

Точно в 15,26 часа мощно земетресение разклати Пловдив и стресна мнозина по високите етажи. Срути се част от мазилка на комин от постройка в центъра на града.

„ Бюрата се разскърцаха, трусът беше къс, само че натоварен. Поне беше над 4 по Рихтер “, разясняват подплашени пловдивчани.

Мнозина, които живеят по високи етажи, са се стреснали съществено. „ Просто се разклати, не е паднало нищо, само че се усети. Както бях задрямала, ме разклати и се уплаших “, описа Катерина Милева, чийто апартамент е на 8-ия етаж в Пловдив.

По данни на Геофизичния институт към Българска академия на науките магнитудът е 4,8 по Рихтер, а дълбочината – 4,5 км. Епицентърът е сред Садово и Асеновград.

Трусът е траял към 10-12 секунди. „ Разтресе като бомба “, пишат асеновградчани.

До този миг няма хора, които да са ни потърсили, оповестиха от Спешна помощ в Пловдив.

А кметът на Садово Димитър Здравков описа пред „ 24 часа “, че е бил на 4-ия етаж в общината, когато разтресло. „ Картините изпопадаха на земята. Добре, че продължи малко “, сподели той. Евакуация на хлапета от детските градини не се е наложила.

Междувременно чиновниците на община Пловдив, които населяват някогашния партиен дом, са пуснати да си вървят, тъй като са доста уплашени. Инструктирани са да не употребяват асансьора на 12-етажната постройка.

Земетресението е усетено и във Велинград, Велико Търново, Пазарджик, Пещера, Русе, Враца, Перник, Шумен, Комотини, Серес. Трусът е усетен леко и в Атина, както и в Румъния.

Земетресението е усетено мощно в Стара Загора. Софиянци по високите етажи са усетили разлюляване.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР