Точно в 10 часа от апартамента си в бургаския ж.

...
Точно в 10 часа от апартамента си в бургаския ж.
Коментари Харесай

Отведоха в затвора „последния мохикан” на ъндърграунда по морето

Точно в 10 часа от жилището си в бургаския ж. к. „ Лазур” бе изведен домоуправителят на нова жилищна кооперация, прочут с спорната си същина – Диян Гайтанов – Боксьора. Това написа "Флагман ".

Сама по себе си картината е била печална и нямала нищо общо с фрагмента, оповестен през 2018 година, когато Боксьорът бе брутално задържан след обвиняване в изнудване.

Последният мохикан от изчезващото племе на бранителите на обективни дела съгласно тяхната визия се е оказал ненадейно с влезнала в действие присъда на 2 март т. година

Съдбата за него се оказа неблагосклонна. Той отива зад решетките за 5,4 година по доста остаряло обвиняване в профилирания съд, обвързвано с организирането на незаконна група за склоняване към проституция и трафик на хора.

Това дело се влачи близо десетилетие из правосъдните зали поради несъответстващи дейности по предварителното произвеждане и несериозни очевидци.

В последна сметка по този дълъг развой знаковата фигура на ъндърграунда по морето бе получил условна присъда с изпитателен период по член 321 от Наказателен кодекс.

След 2010 година обаче, макар че се бе отрекъл с цялата си душа от незаконните дейности и всяка неделя ходеше на черква, Боксьорът постоянно се замесваше в побоища – провокирани, с цел да вкара ред съгласно личните му разбирания.

Минути преди да бъде изведен от вкъщи му, Боксьорът написа дълго и тъжно писмо, пропито с топли усеща към сина му и бъдещите му внуци.

Бившият силов спортист е най-голямата емблема на ъндърграунда по морето за целия ни либерален преход. През 2008 година той самичък избави шестима чиновници при лумналия пожар в ХЕИ-Бургас, придържайки стълба върху раменете си.

След това обаче не бе поканен на церемонията по отличаване на героите, които се оправиха с огнената буря, взела и жертви. Причината бе, че Боксьорът има престъпно досие.

Проверка откри през днешния ден, че решението на Върховен касационен съд от 2 март т.г. касае нарушение на условната присъда по ОПГ-то след сбиването му с Пламен Джудиста през 2018 година, когато той получи обвиняване, че е в скица за изнудване.

Припомняме, че през 2011 година Боксьора безусловно пречука човек, който налетял да бие пред УМБАЛ-Бургас 14-годишния му тогава наследник. За тази преживелица обаче липсват данни за завършило наказателно произвеждане и правосъдно дело.

Неизвестен факт остана обаче „ най-големия героизъм” на Диян Гайтанов от юни 2019 година, който можеше да възпроизведе втора кървава баня по сходство на тази със стрелбата по Митьо Очите в Слънчев бряг. Гайтанов бе атакуван от четири мутри в центъра на основната алея при „ Корнера” в Слънчев бряг поради това, че желал законно да сложи боксова круша като атракцион.

Знаейки, че, в случай че посегне с юмруци към биячите си, може да се стигне до жертва измежду тях, поръчителят на саморазправата бе изестна кръвожадна мутра от столицата. Боксьорът се бе оставил да бъде обезобразен и да се отдръпна, оставяйки у нападателите възприятието, че е надвит.

Има данни, че той можеше да провокира проведено възмездие против силоваците, което щеше да бъде еднакво на кръвопролитието от 18 юни 2017 година във „ Фор Ю”.

През последните години Боксьорът търгуваше с дървесина, въпреки и под прикритие с подставени лица, а в последно време – поради правилното му държание като бизнес сътрудник бе получил огромен строителен обект на територията на Бургаска област.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР