Точно в 09:00 часа тази сутрин хакерксата група Bg Elves,

...
Точно в 09:00 часа тази сутрин хакерксата група Bg Elves,
Коментари Харесай

БОМБА! Ето я изчезналата пътна карта на Газпром

Точно в 09:00 часа тази заран хакерксата група " Bg Elves ", която споделя за себе си, че се занимава с българска контрапропаганда, разгласява документ, за който твърди, че е изчезналата пътна карта за развиване на газопреносната мрежа, която България подписа с " Газпром " през 2017 година. Групата провежда всеобщо посрещане на документа, който бе подписан от последното ръководство на ГЕРБ, само че изчезна след слизането му от власт. На база пътната карта бе издигнат " Турски поток ".През 2017 година тогавашният министър на енергетиката Теменужка Петкова от едната страна на масата, а до нея - шефът на “Газпром ” Алексей Милер, подписаха въпросната пътна карта. Последва градежът на газопровода “Турски поток ”, чиято стойност беше над 2,5 милиарда лв. без Данък добавена стойност.
Когато третият постоянен кабинет на Бойко Борисов слезе от власт, се оказа, че пътната карта я няма. Изчезнала е.

След като преди дни " Bg Elves " разгласи картата за обмен против 30 млн. лв., които да подари на украинската войска, заради липса на покупател хакерите разгласиха документа за публично прилагане.

Самата група пък се снабдява с картата, откакто до тях доближи масив от информация, съдържаща имейл кореспонденцията на Евгений Зобнин - консултант на Александър Бабаков, който е народен представител от съветската " Дума ".

" Пътната Карта е изпратена по обяд (московско време) на 29 май 2017. Това е нормална процедура (десетки, в случай че не и стотици сходни препращания) на Зобнин, защото работи с няколко имейла и устройства - хипотетично компютър в офиса, персонален смарт телефон и длъжностен смарт телефон. Обичайна е и практиката да препраща получени документи към прес-службата на Бабаков (с имейл, също изминал преди месеци в пространството) ", пишат " Bg Elves ".

Документът е значим, защото България е вложила в построяването на " Балкански поток " 2 540 661 575,67 лв. без Данък добавена стойност. Изтеглили сме заем на обща стойност 535 500 000 евро от общо 10 банки. Очакваните доходи за 2021 година са в размер на 215 085 лв., а за 2022 година - 382 282 лв.. Най-оптимистичният сюжет за възвращаемост на инвестицията е от над 15 години. Това бяха формалните данни в отговор на служебния министър на енергетиката Андрей Живков към 28 юли 2021 година след депутатски въпрос от Мартин Димитров в 46-ото Народно заседание.

Ето я и пътната карта:

.

.

.

.

Любопитен е методът, по който хакерите разгласиха документа, за който споделят, че е оригинал на пътната карта - като се означиха от Централния софийски затвор: евентуално благопожелание към подписалите документа. Тепърва следва разбор на документите.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР