Точно в 00:00 часа в понеделник вечерта на официалния сайт

...
Точно в 00:00 часа в понеделник вечерта на официалния сайт
Коментари Харесай

Путин се готви за нещо решително: червените линии на Кремъл започнаха да трептят

Точно в 00:00 часа в понеделник вечерта на формалния уебсайт на Кремъл се появи видеопослание на Владимир Путин по случай Деня на държавното знаме. Тъй като Денят на знамето е в формалния календар на празниците от 1994 година, това може да се смята за нормално и чисто церемониално събитие. Но дано върнем лентата година обратно. 22 август 2021 година - няма видео известие от ВВП. 2020 отново няма. 2019 също няма такова. Версията за чисто церемониалния темперамент на президентската тирада може умерено да се отхвърли.

В тази тирада би трябвало да се търсят значими съдържателни политически моменти и сигнали. И тези търсения не би трябвало да заемат доста място. Ето и главното вътрешнополитическо изобретение:

„ От първи септември тази година образователната седмица във всички учебни заведения в страната ще стартира с тържествена гала по издигане на знамето и осъществяване на химна “.

А ето и фразите, които „ излъчват червени предупредителни светлини “ в региона на външната политика:

„ Русия е мощна, самостоятелна международна мощ. Ние сме твърдо за това да организираме на интернационалната сцена единствено политика, която дава отговор на главните ползи на Отечеството. "

Още един път, изкушението е огромно да отхвърлим това като нормалната политическа изразителност на Путин. Дали ВВП не повтаряше непрекъснато нещо сходно през всичките години на ръководството си? Да, правеше го. Но 2022 година малко наподобява на „ естествените години “ от ръководството на Путин.

И в подтекста на това, което се случва сега, думите на президента от „ политически “ на общо понятен език могат да се преведат по този начин: да, знам, че вие на Запад ще ни критикувате, само че ние ще вършим това, което считаме за належащо и не ни пука за рецензиите ви от висока камбанария. Или, както самият Путин съобщи през 2014 година:

„ Може би на бика не му е разрешено. Но желая да ви кажа, че мечката няма да пита никого за позволение. "

Какво тъкмо ще прави в този момент съветската мечка? Очаквано, видеообръщението на притежателя на Кремъл не дава отговор на този въпрос. Но президентското послание е съвместимо със следното изявление на заместник-министъра на външните работи Сергей Рябков в изявление за Известия:

„ Деструктивният курс на страните от НАТО да подценяват нашите „ червени линии “ и да влязат в борба с Русия в Украйна, балансирайки на ръба на директен въоръжен спор, е в най-висока степен опасен. "

" Очевидно е, че това е изпълнено с по-нататъшна ескалация, до боен конфликт на нуклеарни сили с тежки последствия. Това би трябвало да се предотврати ", съобщи той.

Прословутите „ червени линии ” на Кремъл към този момент станаха обект на смешки в избрани съветски (и освен руски) среди. Заплахите да стартират да нанасят " офанзиви против центрове за взимане на решения " - също.

Но дано мислим и помним " за дълго време ". Кога се е случило Путин да не извърши обещанията и заканите си? В моята памет в никакъв случай. Друго нещо е, че тези обещания не се извършват незабавно, а след избран интервал от време.

Ето характерен образец за стила на Путин от книгата „ Моето друго мнение “, оповестена преди четири години от известния съветски публицист (и сегашен задграничен агент) Алексей Венедиктов:

„ Беше 2007 година, август, срещата на основните редактори с президента. Таня Лисова от Ведомости споделя: „ Е, Владимир Владимирович, вашето държавно управление не прави нищо... “

Путин й дава отговор (и аз, глупак, го пропуснах в този момент): „ Защото има разнообразни хора в държавното управление, разнообразни органи. Някои работят по-малко дейно, други повече. Например нашето финансово разузнаване работи доста дейно, макар че вие не познавате този човек… ” Но аз познавах този човек… Виктор Алексеевич Зубков го наричат… "

Септември: взрив, промени в държавното управление. Зубков е назначен за министър-председател. На идната среща с Путин запитвам:

„ Владимир Владимирович, срещнахме се преди месец, питахме ви за държавното управление, за какво не казахте? “ И той споделя: „ Казах. Вие не разбрахте! "

Може би професионалната дисторция приказва в мен, само че ето защо си мисля в този момент: фразата „ Казах. Вие не разбрахте ", че всички съветски (както и близки до Русия и антируски) политически анализатори би трябвало да бъдат „ изляти от гранит “ и окачени над бюрата си.

Разбира се, това не постоянно ще ни помогне да дешифрираме тъкмо това, за което ни предизвестява Путин. Но ще ни научи (и по-важното, не нас) да одобряваме предизвестията му съществено.

В момента имам възприятието, че това е един от тези моменти. Воден от разбирането си за „ фундаменталните ползи на Отечеството “, Путин е подготвен да предприеме някои фрапантни и решителни (дори по стандартите от 2022 г.) стъпки. И не мисля, че би трябвало да се чака дълго. Преди 1 октомври несъмнено ще се случат доста неща.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР